Buzz

Οσα λένε οι λεσβίες μεταξύ τους για τις ερωτικές σκηνές της «Ζωής της Αντέλ»

στα 10

Ηδη από την πρώτη προβολή της «Ζωής της Αντέλ» στο Φεστιβαλ Καννών, η αντίδραση των λεσβιών ανά τον κόσμο υπήρξε έντονη για τις ερωτικές σκηνές ανάμεσα στην Αντέλ Εξαρχόπουλος και την Λέα Σεϊντού. Κυρίως για το γεγονός πως αντικατοπτρίζουν το πως βλέπει ένας straight άντρας δύο straight γυναίκες όταν κάνουν σεξ...

Οσα λένε οι λεσβίες μεταξύ τους για τις ερωτικές σκηνές της «Ζωής της Αντέλ»

Πρώτη πολέμιος των ερωτικών σκηνών της «Ζωής της Αντέλ» υπήρξε η δημιουργός του κόμικ στο οποίο βασίστηκε η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς, Ζιλί Μαρό, η οποία μαζί με τη δυσαρέσκεια της για τη μεταφορά του έργου της στο σινεμά είχε γράψει στο προσωπικό της blog:

«Δε γνωρίζω από πού πήραν τις πηγές τους ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί (που, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, είναι όλοι ετεροφυλόφιλοι), και δε ζητήθηκε η συμβουλή μου. Ισως υπήρχε κάποιος που τους αναπαρέστησε με τα χέρια τις δυνατές στάσεις ή τους περιέγραψε ένα λεσβιακό πορνό. Γιατί – με εξαίρεση λίγες σκηνές – εμένα μου θύμισε αυτό: μια επίδειξη, βάρβαρη, χειρουργική και ψυχρή, αυτού που ονομάζουν λεσβιακό σεξ, που τείνει προς το πορνό και που μ’ έκανε να αισθανθώ πολύ άβολα. Κυρίως καθώς, στη μέση μιας κινηματογραφικής αίθουσας, όλος ο κόσμος ξεσπούσε σε γέλια. Οι straight γιατί δεν καταλαβαίνουν και βρίσκουν τις σκηνές γελοίες. Οι gay γιατί δεν τους μοιάζει πειστικό και βρίσκουν επίσης τις σκηνές γελοίες. Κι ανάμεσα στους λίγους που δεν ακούγονταν να γελούν βρίσκονταν οι άντρες που έτριβαν τα μάτια τους μπροστά στην ενσάρκωση μιας από τις βασικές τους φαντασιώσεις.»

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σκανδάλου με όλο το παρασκήνιο γύρω από τη «Ζωή της Αντέλ».

Σε άρθρο των New York Times, εκπρόσωποι λεσβιακών ομάδων σε Αμερική και Ευρώπη κλήθηκαν να εκφράσουν την αποψή τους για το θέμα, συγκλίνοντας στη διαπίστωση πως έχουν κουραστεί να βλέπουν λεσβιακές σκηνές σεξ που στην πραγματικότητα ικανοποιούν τις φαντασιώσεις των ανδρών.

Η Τζέιν Τζισέλσκα, αρχισυντάκτης του διάσημου ευρωπαϊκου περιοδικού Diva δηλώνει πως «οι straight άνδρες αποκλείονται από την λεσβιακή σεξουαλικότητα λόγω του φύλου τους, οπότε προσπαθούν να την ελέγξουν με το να αποτυπώνουν τις φαντασιώσεις τους στην οθόνη.»

2

Προχωρώντας τη συζήτηση λίγο ακόμη το λεσβιακό περιοδικό Posture δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο η σκηνοθέτης Γένι Σλάιντι ζήτησε από λεσβίες να παρακολουθήσουν μερικές από τις ερωτικές σκηνές της ταινίας, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση μιας από τις γυναίκες όταν λέει: «Στην αρχή νόμιζα πως ήταν καυτό, αλλά στη συνέχεια έγινε γελοίο, αφού άλλαζαν στάσεις κάθε δέκα δευτερόλεπτα. Αρχισε να θυμίζει διαφημιστικό για κάποιο πολυμηχάνημα κουζίνα, όπου προσπαθούν να αποδείξουν όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει. Μπορεί να κόψει. Μπορεί να αλέσει. Μπορεί να κάνει πουρέ. Μπορεί να σου φάει την κωλοτρυπίδα.»

Δείτε το βίντεο παρακάτω και τις επίμαχες ερωτικές σκηνές στις αίθουσες όπου η «Ζωή της Αντέλ» συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.


Διαβάστε ακόμη: