Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων

στα 10

Χθες βράδυ, το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενων του ελληνικού σινεμά για το 2017. Διαβάστε τους νικητές.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων

Παραδοσιακά, οι Νύχτες Πρεμιέρας τιμούν τα τελευταία χρόνια τους νέους σκηνοθέτες και ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά, δίνοντάς τους το δικό τους βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών Ελληνικών Ταινιών.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγός Επιβίωσης για τις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας

Φέτος, η κριτική επιτροπή βράβευσε τη Σοφία Εξάρχου για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, το «Park», αλλά και την πρωταγωνίστριά της Δήμητρα Βαγκοπούλου για την ερμηνεία της στην ταινία. Το αντίστοιχο βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενος άνδρα ηθοποιό πήγε στον Θανάση Πετρόπουλο για το ρόλο του στο «Οντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ.

βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων 607

H Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων των φετινών Νυχτών πρεμιέρας αποτελούνταν από την κινηματογραφική παραγωγό και μουσικό Μαρία Χατζάκου (Πρόεδρος), τη Διευθύντρια Φωτογραφίας Χριστίνα Μουμούρη, τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Εκτορα Λυγίζο, τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια και την κριτικό κινηματογράφου Μαρίνα Τσικλητήρα.

«Ολοι στην ταινία ήμασταν πρωτοεμφανιζόμενοι, για αυτό σε όλους ανήκει το βραβείο» δήλωσε η Σοφία Εξάρχου. «Η πρώτη ταινία είναι τρομακτική και εννοώ ότι προκαλεί τρόμο. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου που τον μοιραστήκαμε».

«Οταν είσαι 35 χρονών και παίρνεις το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου, είναι ένα ελιξήριο νεότητας» δήλωσε γελώντας ο Θανάσης Πετρόπουλος. «Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη Γιάννη Κορρέ, γιατί όταν έχεις ωραία ομάδα περνάς όμορφα, και τους συμπρωταγωνιστές μου Ηρώ Μπέζου και Ομηρο Πουλάκη, γιατί η ταινία ήταν ομαδικό άθλημα και αν δεν πάρεις καλές πάσες δε μπαίνει ποτέ γκολ».

«Είναι πολύ τιμητικό να βραβεύεσαι στην πρώτη ταινία. Ευχαριστώ τη Σοφία Εξάρχου και όλους όσους δουλέψαμε μαζί για να βγει το PARK» είπε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Δείτε ακόμη: «Lost & Found»: Ξαναβρίσκοντας τον Γιάννη Βογιατζή, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Περισσότερες Νύχτες Πρεμιέρας