Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: «My Happy Family», από τη Γεωργία με αγάπη

στα 10

Το φιλμ από τη Γεωργία που έφτασε μέχρι το Φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου και βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ του Σιάτλ, θα διαγωνιστεί για τη φετινή Χρυσή Αθηνά στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: «My Happy Family», από τη Γεωργία με αγάπη

Τρεις γενιές μιας γεωργιανής οικογένειας συγκατοικούν κάτω από την ίδια στέγη. Το ζευγάρι, τα παιδιά, τα πεθερικά, όλοι δημιουργούν τις συνθήκες για ένα πολύβουο σπιτικό όπου κάθε υποψία ηρεμίας χάνεται μέσα στις φωνές, τα τραγούδια και τη φασαρία. Μια μέρα μετά τον εορτασμό των 52ων γενεθλίων της, η μητέρα αποφασίζει να εγκαταλείψει τους πάντες. Νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην άλλη άκρη της πόλης και επιχειρεί να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή της. Μόνο που η οικογένεια μοιάζει με τον μοναδικό ακλόνητο δεσμό από τον οποίο ποτέ δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει.

Η δεύτερη ταινία των Νανά Εκβτιμισβίλι και Σάιμον Γκρος (υπογράφουν ως Nana & Simon) δεν είναι μόνο ένα κόντρα πορτρέτο της σύγχρονης πατριαρχίας, ούτε απλά μια υπέροχα ενορχηστρωμένη οικογενειακή... κομεντί με χιούμορ που υποβόσκει και δράμα που επιπλέει, φωτογραφημένη από τον Τούντορ Βλαντιμίρ Παντούρου (της «Αποφοίτησης» του Κριστιάν Μουνγκίου).

Διαβάστε ακόμη: «Ava» της Λέα Μισιούς: Η νουβέλ βαγκ των 2010s στις Νύχτες Πρεμιέρας

My Happy Family

My Happy Family 607

My Happy Family 607

Με συμμετοχές στο Φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Σιάτλ, Βραβείο Σκηνοθεσίας στη Σόφια και δεκάδες ακόμη συμμετοχές και διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου, το «My Happy Family» έρχεται από τη Γεωργία για να μιλήσει για τις κοινωνίες που αλλάζουν, το φεμινισμό που γεννιέται πάνω στις ανδροκρατούμενες αντιλήψεις του παρελθόντος, την τρυφερότητα που μπορεί να βρει κανείς στη σκληρή καθημερινότητα και στο αστείο που θα παραμένει πάντα ακόμη και η μεγαλύτερη τραγωδία.


Διαβάστε ακόμη

My Happy Family 607

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Iντεάλ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.