Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Το «Most Beautiful Island» έρχεται με τη φόρα μιας ταινίας για την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ

στα 10

Βραβείο της Επιτροπής στο SXSW για ένα δυναμικό ντεμπούτο που συστήνει μια δημιουργό που θα συναντήσουμε σίγουρα στο μέλλον.

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Το «Most Beautiful Island» έρχεται με τη φόρα μιας ταινίας για την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ

Γυρισμένο σε 16mm, το ντεμπούτο (γράφει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί) της Ανα Ασένσιο αφηγείται μια μέρα από τη ζωή της Λουτσιάνα, μια νεαρής μετανάστριας που προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω οριστικά το παρελθόν της που την καταδιώκει. Καθώς η μέρα προχωράει, μια σειρά από από αναπάντεχα γεγονότα θα τη βάλει στο κέντρο ενός απάνθρωπου παιχνιδιού με ρίσκο την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ του SXSW είναι μια ταινία που ξεκίνησε αθόρυβα για να γίνει το κινηματογραφικό γεγονός στο Τέξας και να χαρακτηριστεί ως το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» για τη μετανάστευση στην Αμερική, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό στα χρόνια της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: «Ava» της Λέα Μισιούς: Η νουβέλ βαγκ των 2010s στις Νύχτες Πρεμιέρας

Most Beautiful Island 607

Most Beautiful Island 607

«Μέρος των ιστοριών που βλέπουμε στην ταινία συνέβησαν σε μένα την εποχή που άλλαζα τη φοιτητική μου βίζα σε βίζα εργασίας. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες αναμονής και δεν μπορούσα να φύγω από τη χώρα. Δεν είχα κοινωνική ασφάλιση, οπότε ήμουν παράνομη. Οι οικονομίες μου είχαν τελειώσει και δεν ήθελα να ζητήσω χρήματα από την οικογένειά μου. Οπότε άρχισα να εργάζομαι σε οτιδήποτε δεν απαιτούσε πολύ καλά Αγγλικά. Εκανα τη μπέιμπι σίτερ σε φριχτά παιδιά και πήρα απαίσιες προαγωγές σαν αυτές που βλέπουμε στην ταινία. Εγινα μια σοφή του δρόμου γιατί έπρεπε να βρω τον τρόπο να επιζήσω με μπέιγκελς αφού ήταν η πιο φτηνή και η πιο χορταστική επιλογή για το καθημερινό φαγητό μου», δηλώνει η γεννημένη στη Μαδρίτη ηθοποιός Ανα Ασένσιο που άρχισε να γράφει το «Most Beautiful Island» ήδη από το 2010, μόνιμη πλέον κάτοικος Νέας Υόρκης.

Η ιστορία της με τον πιο όμορφο και ειρωνικό τίτλο της χρονιάς (όχι δεν είναι spoiler) ξεχωρίζει ανάμεσα στα «Festival Darlings», το τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με ταινίες που έκαναν το γύρο του κόσμου φέτος και συζητήθηκαν σε όσα κινηματογραφικά φεστιβάλ παρουσιάστηκαν.


Διαβάστε ακόμη

Most

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Iντεάλ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.