Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2014: Τι να δείτε σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

στα 10

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του 20oύ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2014: Τι να δείτε σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

«Μητριαρχία» του Νίκου Κορνήλιου / [Πρεμιέρες / Odeon Οπερα 1 / 19.30]

Με τον τίτλο «Μητριαρχία», ο Νίκος Κορνήλιος συγκεντρώνει σε ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα 60 γυναίκες προκειμένου να αφηγηθεί μια μεγάλη ιστορία με φόντο την Ελλάδα της κρίσης και την Ευρώπη της πτώσης. Η ταινία χρηματοδοτήθηκε με επιτυχία και από το indiegogo και κάνει απόψε την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της. Ο σκηνοθέτης του «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου», πιστός σε μια διαρκώς ανεξάρτητη, ανήσυχη και εξελισσόμενη θεατρική και κινηματογραφική παραγωγή, συγκεντρώνει 60 γυναίκες κάθε ηλικίας, καταγωγής, φυλής, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού σε μια συνάντηση που διαρκεί πέντε ολόκληρα εικοσιτετράωρα, σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον σύγχρονο κόσμο. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για τη «Μητριαρχία» του Νίκου Κορνήλιου.

il capitale umano 607

«Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο» («Il Capitale Umano») / [ Πρεμιέρες / Δαναός 1 / 21.45]

Ναι, σήμερα στον Δαναό, στις 19.30, μπορείτε να δείτε το «Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets», αν έχετε εξασφαλίσει εισιτήριο, ή αν έχετε υπομονή να περιμένετε για ακυρώσεις. Διαφορετικά, ωστόσο, μπορείτε να δείτε την ταινία του Πάολο Βίρτζι, με τη Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και τη Βαλέρια Γκολίνο, που «έκλεψε» το ιταλικό Οσκαρ από την «Τέλεια Ομορφιά» του Παολο Σορεντίνο, ένα πρωτότυπο δράμα που κυλά σε κεφάλαια: μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ένα τραγικό ντόμινο παρασύρει στο πέρασμά του οικογένειες, σχέσεις και έρωτες, μέχρι το εκρηκτικό φινάλε.

lefko sentoni 607

Δωρεάν Προβολή του Athens Open Air Film Festival – Είκοσι / [ Ιντεάλ / 18.00]

Πέντε ελληνικές μικρού μήκους ταινίες («Κηλίδα» του Γιώργου Τελτζίδη, «Λευκό Σεντόνι» της Σόνιας-Λίζας Κέντερμαν, «Δε θα Γεράσουμε Ποτέ» του Σπύρου Χαραλάμπους, «Παραλογή» του Αλέξανδρου Τσαντίλα, «Ησυχες Μέρες» της Ηρας Ντίκα), που γυρίστηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Open Air FFest, σε παραγωγή του Ε.Κ.Κ., με θέμα το «20».

Και για τελείωμα… ραντεβού στις 23.00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ακριβώς μετά την παρουσίαση των conceptual προβολών «Frame-Light-Motion», για να ευχηθούμε χρόνια πολλά στο Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ για τα 25 χρόνια του.

Βρείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που διεξάγεται από τις 17 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: