Buzz

«One Cut for the Dead»: Ενα no budget zombie movie βάζει φωτιά στο box office της Ιαπωνίας

στα 10

Γυρισμένο σε 8 μέρες με ένα μπάτζετ 27 χιλιάδων δολαρίων, έχει κάνει εισπράξεις 8 εκατομμυρίων. Οχι κι άσχημα θα έλεγε κανείς!

«One Cut for the Dead»: Ενα no budget zombie movie βάζει φωτιά στο box office της Ιαπωνίας

Το «One Cut for the Dead», δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα αληθινό αξιοπερίεργο, μια ταινία που από το πουθενά δημιούργησε ένα ολόκληρο φαινόμενο και κατόρθωσε να εξαργυρώσει την φήμη του με μια εισπρακτική πορεία αληθινά εκρηκτικη.

Το φιλμ που γυρίστηκε με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ κι αγνωστους ηθοποιούς ξεκίνησε την καριέρα του στις αίθουσες με δυο προβολές σε ένα μικρό σινεμά του Τόκιο οι οποίες γέμισαν, όπως και οι επόμενες δύο και οι επόμενες δύο μετα από αυτές. Κι όταν τα σχόλια των θεατών δημιούργησαν ένα ρεύμα γύρω από το μικρό αυτό φιλμ, οι μεγαλύτερες αίθουσες, ο τύπος και τα media άρχισαν να το προσέχουν.

Δείτε ακόμη: «Asura»: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της χρονιάς στην Κίνα

one cut for the dead 607

Σύντομα οι μεγάλες αλυσίδες των multiplex θέλησαν να το προβάλλουν κι αυτή τη στιγμή το φιλμ παίζεται σε διακόσιες αίθουσες της ιαπωνίας σχηματίζοντας ουρές από ικανοποιημένους θεατές.

Αυτή η βίαιη zombie κωμωδία ξεκινά με ένα θεαματικό μονοπλάνο 37 λεπτών στο οποίο ένα κινηματογραφικό συνεργείο το οποίο γυρίζει μια ταινία με ζόμπι σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο όπου κάποτε διεξάγονταν πειράματα, έρχεται αντιμέτωπο με μια αληθινή επιδρομή ζόμπι που διψούν για σάρκα.

one cut for the dead 607

Ακολουθεί, βία, αίμα και αγωνία και φθηνά ειδικά εφέ που αντί να μειώνουν την απόλαυση της παρακολούθησης της ταινίας δειχνουν να την μεγεθύνουν με το κοινό να ξεσπά σε ασταμάτητα χειροκροτήματα στο τέλος του φιλμ.

one cut for the dead 607

Το γιατί μάλλον δεν μπορεί να εξηγηθεί από το τρέιλερ της ταινίας που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, αλλά πιθανότατα έχει να κάνει ανάμεσα σε άλλα και με την ίδια την φύση του σινεμά, την εμπειρία του να βλέπεις κάτι (όχι απαραίτητα τέλειο, μα αναγκαστικα απολαυστικό), μαζί με μια ομάδα από ανθρώπους που έχουν την ίδια ανάγκη με σένα να συμμετέχουν σε κάτι αληθινά συλλογικό.


Δείτε επίσης:

Tags: world cinema