Industry

Τα Alamo Drafthouse αγαπούν Ταραντίνο: θα προβάλουν το «Once Upon a Time in Hollywood» σε 35άρι φιλμ

στα 10

Ο Ταραντίνο αγαπά το φιλμ. Οι arthouse κινηματογράφοι Alamo Drafthouse αγαπούν τον Ταραντίνο.

Τα Alamo Drafthouse αγαπούν Ταραντίνο: θα προβάλουν το «Once Upon a Time in Hollywood» σε 35άρι φιλμ

Είναι γνωστό ότι ο Ταραντίνο είναι λάτρης του φιλμ - ακόμα και στο προσωπικό του screening room, η τεράστια αρχειοθήκη του δεν έχει τίποτα digital - όλα μπομπίνες φιλμ. Οταν κάνει προβολές, φορτώνει τα 35άρια του κι, επίσης, τα δανείζει στον τοπικό κινηματογράφο της γειτονιάς του, το New Beverly Cinema.

Θυμηθείτε: Πάμε στο σινεμά όπου τις ταινίες διαλέγει ο Κουέντιν Ταραντίνο;

Κι αν θυμάστε, όταν γύρισε το «Hatefull Eight» (Οι Μισητοί Οκτώ) σε 70άρι φιλμ, προμήθευσε 50 κινηματογράφους στην Αμερική με αντίστοιχους με προτζέκτορες 70mm για να προβληθεί η ταινία, με τον τρόπο που την οραματίστηκε.

once upon a time in hollywood 607

Ο Κουέντιν αγαπά το φιλμ λοιπόν. Και η γνωστή arthouse αλυσίδα αμερικανικών κινηματογράφων Alamo Drafthouse αγαπά τον Κουέντιν. Για αυτό κι αποφάσισε να προβάλει το «Once Upon a Time in Hollywood» σε 35 mm φιλμ.

Αυτές οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε 19 αίθουσες των Alamo Drafthouse στην Αμερική, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο θα υπάρξει και προβολή με κόπια 70 mm.

Το σκεπτικό είναι ότι θέλουν «να τιμήσουν τον Ταραντίνο και να δείξουν την ταινία του στο φορμά των ταινιών από τα 60ς που τον ενένπνευσαν να τη γυρίσει».

once upon a time in hollywood 607

Αυτές οι ειδικές προβολές έχουν και φιλανθρωπικό σκοπό, εφόσον τα έσοδα θα ενισχύσουν το Will Rogers Motion Pictures Pioneers Foundation, ένα ίδρυμα που στηρίζει άνεργους υπάλληλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η αγάπη των Alamo για τον Κουέντιν δεν σταματά εδώ. Θέλοντας να καλύψουν και θεματικά την έξοδο της ταινίας, οι προβολές του «Once Upon a Time in Hollywood» θα συνοδεύονται και με μία σειρά συμπληρωματικών προβολών, σ' ένα αφιέρωμα στους κασκαντέρ του Χόλιγουντ και στις ταινίες που επιδεικνύουν την προσφορά τους στη βιομηχανία - στην ουσία ένα ερωτικό γράμμα στο χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Μπραντ Πιτ.

Το αφιέρωμα θα ονομάζεται «Don’t Try This At Home», θα τρέχει όλο τον Αύγουστο στους κινηματογράφους Alamo Drafthouse και θα περιλαμβάνει ταινίες από τον Μπάστερ Κίτον μέχρι τον «Mad Max».

Διαβάστε περισσότερα: