Buzz

Παρεξήγηση; Ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο Πούτιν και το Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Μετά τις δηλώσεις του που κατά τον ίδιο παρερμηνεύτηκαν, ο Εμίρ Κουστουρίτσα επανορθώνει τη σχέση του με το Φεστιβάλ Καννών.

Παρεξήγηση; Ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο Πούτιν και το Φεστιβάλ Καννών

«Η πολιτική παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στο πώς λειτουργεί ένα φεστιβάλ όπως αυτό των Καννών» δήλωσε ο Κουστουρίτσα στα ρωσικά (!) μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Υποπτεύομαι ότι κάποιος έδωσε την εντολή να μη γίνει αποδεκτή η ταινία μου...»

Αυτά έλεγε ο Εμίρ Κουστουρίτσα σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πριν από λίγες ημέρες, κατηγορώντας εμμέσως πλην ξεκάθαρα το Φεστιβάλ Καννών ότι απέρριψε τη νέα του ταινία «On the Milky Road» από το επίσημο πρόγραμμά του εξαιτίας της σχέσης του Βόσνιου σκηνοθέτη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Εμίρ Κουστουρίτσα καταγγέλλει τις Κάννες: «Απορρίψατε την ταινία μου γιατί στηρίζω τον Πούτιν»

kusturica putin 607

Οι παραπάνω δηλώσεις ήρθαν να ενισχύσουν την απογοήτευση απέναντι στο πρόσωπο του Εμίρ Κουστουρίτσα που εκτός από το γεγονός ότι έχει να κάνει καλή ταινία από το «Arizona Dream» (και νωρίτερα), έχει ήδη ανακηρυχθεί persona non grata στη Ουκρανία και δεν σώζει τη δημόσια εικόνα του ούτε το γεγονός πως πρωταγωνιστεί στο «On the Milky Road» με τη Μόνικα Μπελούτσι.

Μιλώντας στο Screen Daily, o Κουστουρίτσα διευκρίνησε την παρεξήγηση που συνέβη με τις δηλώσεις του: «Είμαι πολύ μπερδεμένος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Αυτό που έγινε ήταν ότι το Φεστιβάλ των Καννών ήθελε την ταινία, αλλά δεν είχαμε τελειώσει. Εχουμε ακόμη αρκετή δουλειά. Πρέπει να τελειώσουμε τα ειδικά εφέ και έχουμε και λίγο μοντάζ ακόμη. Πρέπει να συντομεύσουμε λίγο την ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Η Μόνικα Μπελούτσι πρωταγωνίστρια του Εμίρ Κουστουρίτσα

On the Milky Road 607 Με την Μόνικα Μπελούτσι στα γυρίσματα του «On the Milky Road»

Για την Ιστορία, αλλά και για το γεγονός πως δύσκολα ο Εμίρ Κουστουρίτσα θα μπορούσε να επιτεθεί στο Φεστιβάλ Καννών, έχει κερδίσει δύο Χρυσούς Φοίνικες: το 1985 για το «Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές» και το 1995 για το «Underground», ενώ έχει βραβευθεί ακόμη με το Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον «Καιρό των Τσιγγάνων» το 1989. Οπως επίσης δύσκολα οι Κάννες θα απέρριπταν κόκκινο χαλί με Μόνικα Μπελούτσι και συνέντευξη Τύπου με τον Εμίρ Κουστουρίτσα να υπερασπίζεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν...

Διαβάστε ακόμη

On the Milky Road 607