Buzz

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα είναι ο Olympic Park Bomber στην νέα ταινία του Πολ Γκρίνγκρας;

στα 10

Reunion για τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζόνα Χιλ σε μία ακόμα μεταφορά αληθινής ιστορίας: ο Πολ Γκρίνγκρας θα μεταφέρει στην οθόνη το τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα είναι ο Olympic Park Bomber στην νέα ταινία του Πολ Γκρίνγκρας;

Στις 27 Ιουλίου του 1996 μία βόμβα εξεράγη και τέσσερις απενεργοποιήθηκαν σε τρομοκρατικό χτύπημα στο ολυμπιακό πάρκο «Centennial Olympic Park» της Ατλάντα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων. Το χτύπημα σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε 111, ενώ ένας ακόμα πέθανε μετά από έφραγμα. Ο βομβιστής αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο του Ερικ Ρόμπερτ Ρούντολφ, αλλά πρώτα το FBI τα θαλάσσωσε: για μήνες είχε ως κύριο ύποπτο τον Ρίτσαρντ Τζούελ, τον σεκιουριτά που ανακάλυψε τις βόμβες και εμπόδισε το μεγαλύτερο κακό.

Ο Τζούελ διασύρθηκε από τα μίντια και την αστυνομία. Κατάφερε να καθαρίσει το όνομά του τον Οκτώβριο του 1996, τρεις εφιαλτικούς μήνες μετά. Ο Ρούντολφ συνέχισε τη δράση του το 1997 με τρία ακόμα τρομοκρατικά χτυπήματα και μόνο τότε μπήκε στο στόχαστρο του FBI. Επί 5 χρόνια ήταν στην ΤΟΡ 10 λίστα με τους Most Wanted καταζητούμενους της Αμερικής. Κατάφεραν να τον συλλάβουν το 2003, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Leo & Jonah Wolf Wall Street 607

Αυτή την ιστορία ερεύνησε το Vanity Fair σε ένα καταπληκτικό ερευνητικό άρθρο με τίτλο «American Nightmare: The Ballad Of Richard Jewell», το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή του Πολ Γκρίνγκρας (ειδικευμένου στην κινηματογραφική μεταφορά αληθινών ιστοριών και προσώπων, με τελευταία το «Captain Phillips») που θέλει να το γυρίσει ταινία με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζόνα Χιλ. Φαίνεται πως το δίδυμο του «Λύκου της Wall Street» έχει δέσει επιτυχημένα και οι δύο ηθοποιοί ψάχνουν πρότζεκτς για να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον.

Atlanta Olympics bomber1O πραγματικός Ρίτσαρντ Τζούελ: μάλλον ρόλος για τον Τζόνα Χιλ

Βέβαια τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Οπως δεν γνωρίζουμε ποιος αναλαμβάνει ποιον ρόλο. Ο Γκρίνγκρας δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει να εξερευνήσει τη σχέση του αθώου Ρίτσαρντ Τζούελ και του δικηγόρου υπεράσπισης από το Νότο που του στάθηκε όταν δεν τον πίστευε κανείς. Ψάχνοντας για τα αληθινά πρόσωπα, ο Χιλ ταιριάζει περισσότερο εμφανισιακά στον Τζούελ (από ότι ο Ντι Κάπριο). Ομως για κάποιο λόγο, ο ρόλος του δικηγόρου μας μοιάζει ως side kick, κάτι που δε θα δεχόταν να παίξει ο χολιγουντιανός πρωταγωνιστής.

Atlanta Olympics bomber2O αληθινός Ερικ Ρόμπερτ Ρούντολφ

Και πάλι εμφανισιακά, ο Ντι Κάπριο θυμίζει τον δράστη - τον Ερικ Ρόμπερτ Ρούντολφ. Μόνο εμφανισιακά, γιατί ο Ρούντολφ ήταν ενταγμένος φονταμεντελιστής φασίστας, ο οποίος έστηνε τα τρομοκρατικά χτυπήματα ως εκδίκηση στην κυβέρνηση της Αμερικής για τα ψηφίσματα υπέρ των νόμιμων αμβλώσεων και του αντιρατσιστικού νόμου.

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να βλέπαμε πώς θα τον ερμήνευε ένας τόσο έντονα πολιτικοποιημένος ηθοποιός σαν τον Ντι Κάπριο. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση με ενδιαφέρον...

Διαβάστε περισσότερα: