Buzz

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ χάνει τη μάχη με το «Feud»

στα 10

H μήνυση της ντε Χάβιλαντ απέναντι στον Ράιαν Μέρφι και το κανάλι FX για την σειρά «Feud» που την «απεικονίζει με λάθος τρόπο» καταρρίφθηκε στο δικαστήριο.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ χάνει τη μάχη με το «Feud»

Οταν πριν κάποιους μήνες το Hollywood Reporter είχε προσεγγίσει την αιωνόβια dame του σινεμά, Ολίβια ντε Χάβιλαντ, για να σχολιάσει την σειρά του Ράιαν Μέρφι «Feud», που μιλούσε για την υποτιθέμενη έχθρα μεταξύ των Τζόαν Κρόφορντ και Μπέτι Ντέιβις με επίκεντρο τη μοναδική και θρυλική συνεργασία τους στο «Whatever Happened to Baby Jane», η ίδια είχε απαντήσει πως δεν την είχε δει και δεν ήθελε να σχολιάσει περεταίρω.

Διαβάστε κι αυτό: Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μηνύει τoν Ράιαν Μέρφι για την σειρά του «Feud»

Οταν όμως την είδε, δεν της άρεσε καθόλου - και δεν πιστεύουμε ότι έφταιγε η Κάθριν Ζίτα Τζόουνς που την ερμηνεύει, αλλά το σενάριο και πώς την παρουσιάζει. Και δεν το άφησε έτσι. Παραμονή των 101ων γενεθλίων της η Ντε Χάβιλαντ αποφάσισε να κάνει μήνυση στο κανάλι FΧ, στους παραγωγούς αλλά και στον Ράιαν Μέρφι προσωπικά γιατί «την απεικονίζουν με λάθος τρόπο για να δραματοποιήσουν την σειρά τους και να προωθήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις».

zeta jones de hallivand Η Κάθριν Ζίτα Τζόουνς ως Ολίβια ντε Χάβιλαντ στο «Feud»

«Ούτε το FX, ούτε ο δημιουργός ζήτησαν την άδεια της κυρίας Ντε Χάβιλντ για να χρησιμοποιήσουν το όνομα και την προσωπικότητά της, ούτε πήραν τα δικαιώματα για αυτό» υποστήριξαν οι δικηγόροι της ηθοποιού. «Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η σειρά ερμηνεύει με το δικό της τρόπο και βάζει λόγια στο στόμα της μηνύτριας που είναι ανακριβή και βλάπτουν το κύρος το οποίο έχει χτίσει στα 80 χρόνια καριέρας της - καθώς ποτέ δεν ενεπλάκη με κουτσομπολιά της βιομηχανίας.»

Κι αν ο πρώτος δικαστικός γύρος την είχε βρει νικήτριας, χθες, Δευτέρα 26 Μαρτίου, το 2ο Εφετείο απέρριψε την μήνυση της 101χρονης πρωταγωνίστριας, βασισμένο στο πρώτο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος περί ελευθερίας του λόγου (για να προστατέψει τους δημιουργούς που θέλουν στο μέλλον να εμπνευστούν από αληθινές ιστορίες).

Διαβάστε ακόμη: Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μόλις έγινε Dame

Olivia de Havilland 607

Η Σουζέλ Σμιθ, δικηγόρος της ντε Χάβιλαντ χαρακτήρισε την απόφαση «συγκλονιστικά αποτυχημένη».

«Το Εφετείο πήρε το ρόλο και του δικαστή και των ενόρκων, στερώντας στην ουσία την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε ένα σώμα ενόρκων τις αποδείξεις μας, και αρνήθηκε το δικαίωμα της κυρίας ντε Χάβιλαντ να υπερασπιστεί το όνομα, τη φήμη και την προσωπικότητά της απέναντι σε συκοφαντίες...»

«Κι όλα αυτά για να εξυπηρετήσει τη βιομηχανία.» κατέληξε η Σμιθ, υποστηρίζοντας επίσης ότι σκοπεύει να συμβουλέψει την ντε Χάβιλαντ να τραβήξει την υπόθεση και να φτάσει και μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη