Buzz

Ο Ολιβερ Στόουν συνεχίζει να προκαλεί: ζήτησε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν να γίνει νονός της κόρης του

στα 10

Σε μία νέα συνέντευξη-παραλήρημα, ο Στόουν καυτηριάζει την agender και LGBTQ νέα γενιά της Αμερικής κι αποκαλεί «συνετή» την νομοθεσία που στοχοποιεί την ομοφυλοφιλία στη Ρωσία.

Ο Ολιβερ Στόουν συνεχίζει να προκαλεί: ζήτησε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν να γίνει νονός της κόρης του

Η σχέση του Ολιβερ Στόουν με οτιδήποτε πηγαίνει ενάντια στο αμερικανικό καθεστώς είναι γνωστή. Αυτό από μόνο του δε θα ήταν απαραίτητα κακό: σε κάθε δημοκρατία, η ελεύθερη εξερεύνηση της αντίθετης πλευράς μπορεί και να επιδείξει μία υγιή αντιπολίτευση. Και για έναν ξεκάθαρα πολιτικό σκηνοθέτη, αυτό θα ήταν και το θεμιτό ζητούμενο.

Μόνο που ο Στόουν μοιάζει να έχει ξεφύγει εντελώς. Δεν κάνει κριτική, κάνει πρόκληση για την πρόκληση. Δεν κάνει αντιπολίτευση στα κακώς κείμενα του αμερικανικού συστήματος (τα οποία φυσικά και υπάρχουν και στην εποχή του Τραμπ είναι παραπάνω από πασιφανή), αλλά μοιάζει να τραβάει το σχοινί τόσο στην αντίθετη όχθη που αποδέχεται δικτατορικές ιδεολογίες ως ουτοπίες.

Θυμηθείτε κι αυτό: «Αυτό δεν είναι συνέντευξη είναι απάτη»: ο Στίβεν Κολμπέρ στριμώχνει άγρια τον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

Putin Oliver Stone 607

Πριν από δύο χρόνια, ο Στόουν είχε ετοιμάζει για το τηλεοπτικό κανάλι Showtime ένα ντοκιμαντέρ (σε 4 μέρη), με τίτλο «The Putin Interviews», με τις 4ωρες συνομιλίες του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν - τον τρίτο εχθρικό προς την Αμερική πολιτικό από τον οποίο ο ίδιος έχει πάρει συνέντευξη στην καριέρα του (μετά τους Φιντέλ Κάστρο και Χιούγκο Τσάβεζ).

Διαβάστε κι αυτό: Μέλος των Pussy Riot τα χώνει στον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

Σήμερα, το ντοκιμαντέρ του «Revealing Ukraine» έκανε την πρεμιέρα του στη Ρωσία (στην Ουκρανία όχι, γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον του) και ο Στόουν είχε την ευκαιρία να ξαναμιλήσει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Και σε αυτή τη συνέντευξη ο Στόουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλεί τον Πούτιν «πρεσβευτή της ειρήνης», ομολογεί ότι «φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα» και καταλήγει σ' ένα παραλήρημα που τον επιβραβεύει για τη διαβόητη, καταδικαστέα νομοθεσία που στοχοποιεί την ομοφυλοφιλία στη Ρωσία, αποκαλώντας την «συνετή πράξη».

Stone Putin 607

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ολιβερ Στόουν έδειξε το «Dr. Strangelove» στον Βλάντιμιρ Πούτιν

Κατά τον Στόουν, «η νέα γενιά στην Αμερική είναι κακομαθημένη» και πλέον «τον σοκάρει συχνά».

«Ολο αυτό που γίνεται με τα φύλα - η επιχειρηματολογία, το σκεπτικό, το ρεπορτάζ των εφημερίδων, ο χειρισμός από τηλεόραση και media. Αυτό που μπορεί ο καθένας να αρνηθεί το φύλο του και να επικαλεστεί ό,τι θέλει - άντρας, γυναίκα, τρανς, cis... δεν έχει τελειωμό. Προκαλεί μεγάλη διχόνοια πλέον για το ποιος είναι τι...»

Και, μέσα σ' όλα, ο Στόουν, αποδεικνύοντας την γραφικότητά του ζητά στον Πούτιν να γίνει ο νονός της 22χρονης κόρης του, όταν πληροφορείται από τον Ρώσο Πρόεδρο ότι «σύμφωνα με την ορθόδοξη θρησκεία αυτή είναι μία πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς...»

Αν θέλετε να διαβάσετε όλα τα πρακτικά της συνέντευξης, τα οποία δημοσίευσε το Κρεμλίνο, μπορείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: