Buzz

Οι τρεις (!) επόμενες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Στη διάρκεια μιας συνέντευξης στο indiewire, ο σκηνοθέτης του «Κυνόδοντα» και των «Αλπεων», μιλησε (λακωνικά) για τα τρία επόμενα (αγγλόφωνα) project του.

Οι τρεις (!) επόμενες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

Ξέραμε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο Λονδίνο, έχοντας επιλέξει την Βρετανική πρωτεύουσα ως βάση του.

Ξέραμε επίσης ότι το επομενό του σχέδιο θα είναι αγγλόφωνο, κι ότι εκτός από ένα σενάριο που γράφει ήδη με τον Ευθύμη Φιλίππου, τον συνεργάτη του και στις δυο προηγούμενες ταινίες του, βρίσκεται σε συζητήσεις και για ένα ακόμη φιλμ στο οποίο δεν θα έχει γράψει ο ίδιος το σενάριο.

Μιλώντας στο αμερικάνικο site, indiewire, με αφορμή ενα πορτρέτο του για την επικείμενη έξοδο των «Αλπεων» στην Αμερική, ο Γιώργος Λάνθιμος, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και είπε ακόμη ότι το σενάριο το οποιο δουλεύουν με τον Ευθύμη Φιλίππου θα είναι στο ίδιο πνεύμα των προηγούμενων συνεργασιών τους αλλά «θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και θα έχει ένα στοιχείο φαντασίας ή επιστημονικής φαντασίας στην πλοκή του».

Το δεύτερο σχεδιό του θα είναι μια ταινία εποχής, και το τρίτο η κινηματογραφική μεταφορά ενός βρετανικού βιβλίου, τον τίτλο του οποίου δεν αποκαλύπτει . «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι όλα τρία πολύ διαφορετικά φιλμ» δηλώνει.

Εν τούτοις η Ελλάδα δεν βρίσκεται εκτός των επόμενων σχεδίων του, αφού πιθανότατα πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα οποιασδήποτε από τις τρεις παραπάνω ταινίες, θα κάνει μια μικρού μήκους εδώ.