Buzz

Οι Metallica θα παρουσιάσουν το «Through the Never», προσωπικά, στο Comic-Con

στα 10

Κρατώντας τον κατάλογο των τραγουδιών τους ως κόρη οφθαλμού, οι Metallica έφτιαξαν μόνοι τους μια 3D ταινία για τους ίδιους που θα παρουσιάσουν, αυτοπροσώπως, σε λίγες μέρες στο Σαν Ντιέγκο!

Οι Metallica θα παρουσιάσουν το «Through the Never», προσωπικά, στο Comic-Con

Λίγο καιρό πριν ο Λαρς Ούρλιχ δήλωσε πως έχει μετανιώσει που δεν άφησε τον Κουέντιν Ταραντίνο να χρησιμοποιήσει το «Enter Sandman» και το «Sad But True» σε δύο σκηνές μάχης του «Kill Bill», δηλώνοντας πως εκείνη την εποχή δεν ήταν ικανός να συλλάβει το νόημα της ταινίας και τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο σκηνοθέτης με τα τραγούδια των Metallica.

Ας ρίξουμε λοιπόν το φταίξιμο στην ικανότητα αντίληψης του Ούλριχ για το γεγονός πως μέχρι σήμερα κανένα τραγούδι των Metallica δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε ταινία μεγάλου μήκους, με μοναδική εξαίρεση το ντοκιμαντέρ των Τζο Μπέρλινγκερ και και Μπρους Σινόφσκι «Paradise Lost: The Child Murders in Robin Hood Hills» του 1996 (εκεί ακούστηκαν τα «Welcome Home (Sanitarium), «The Call of Ktulu» και «Orion») για την διάσημη υπόθεση των «τριών του Μέμφις».

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την απίστευτη ιστορία του «Paradise Lost»

Υπερπροστατευτικοί με τα δικαιώματα των τραγουδιών τους, οι Metallica - θυμηθείτε ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το τέλος του Napster -, επιτρέπουν τη χρήση τους μόνο σε ταινίες που μπορούν να έχουν την πλήρη επίβλεψη τους. Οπως το σχεδόν αριστουργηματικό «Some Kind of Monster», που οι Μπέρλινγκερ και Σινόφσκι σκηνοθέτησαν το 2004, παρουσιάζοντας την εικόνα ενός συγκροτήματος κάθε άλλο παρά «heavy metal».

Πραγματικοί control freaks, οι Metallica χρηματοδότησαν μόνοι τους μια 3D ταινία για τη μουσική και την ιστορία τους, το «Through the Never», την οποία σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουν – οι ίδιοι, φυσικά – στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, μπροστά σε εκατοντάδες ορκισμένων θαυμαστών τους.

Μαζί με τα τέσσερα μέλη της μπάντας θα βρίσκεται ο σκηνοθέτης – σεναριογράφος Νιμρόντ Αντάλ και η παραγωγός Σάρλοτ Χάγκινς, για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εκτεταμένου τρέιλερ, της αφίσας κι ενός ολιγόλεπτου πρόμο, μετά από τα οποία οι Metallica θ’ απαντήσουν live σε ερωτήσεις του κοινού. Το «Through the Never» συνδυάζει μαγνητοσκοπημένο υλικό από συναυλίες του συγκροτήματος με μια ιστορία μυθοπλασίας με πρωταγωνιστή τον Ντέιν ΝτεΧάαν.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που είχε κυκλοφορήσει και διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία και την ιστορία των Metallica.