Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Κάννες ζουν ημέρες από το «Κυνήγι του Κλέφτη»

στα 10

Μοιάζει ειρωνικό, αλλά λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα του «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα με θέμα τις κλοπές σε σπίτια διασήμων στο Λος Αντζελες, κοσμήματα 1 εκατομμυρίου δολαρίων του οίκου Chopard κλάπηκαν από ξενοδοχείο των Καννών, κάνοντας την Κρουαζέτ να ξαναθυμηθεί τις μέρες που ο Αλφρεντ Χίτσκοκ γύριζε ακριβώς εκεί το «Κυνήγι του Κλέφτη».

Οι Κάννες ζουν ημέρες από το «Κυνήγι του Κλέφτη»
Σκηνή από το «Κυνήγι του Κλέφτη» του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για το τέλειο διαφημιστικό κόλπο για την προώθηση του «The Bling Ring», αφού η κλοπή των κοσμημάτων που έγινε από ξενοδοχείο των Καννών, συνέβη μάλλον την ίδια στιγμή που στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ λάμβανε χώρα η πρεμιέρα της ταινίας.

Οπως μάθαμε από την ίδια την ταινία, η συμμορία των «Bling Ring» οργάνωνε τις εισβολές σε σπίτια διασήμων στο Λος Αντζελες (ανάμεσά τους η Πάρις Χίλτον, ο Ορλάντο Μπλουμ και άλλοι) αφού μάθαινε πρώτα πως οι κάτοικοι του θα λείπουν σε κάποια πρεμιέρα ταινίας.

Τα κοσμήματα εκλάπησαν από το δωμάτιο μιας αμερικανίδας υπαλλήλου του οίκου Chopard, η οποία τα φυλούσε στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου προκειμένου να τα δανείζει για τις επίσημες εμφανίσεις των σταρ της κινηματογραφικής βιομηχανίας στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ, αφού ο οίκος παραμένει εδώ και χρόνια ένας από τους μόνιμους χορηγούς και συνεργάτες των Καννών, δημιουργός του Χρυσού Φοίνικα και υπεύθυνος κατά πολύ για την λάμψη του Φεστιβάλ.

Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν πως η κλοπή έγινε μέσα από το ξενοδοχείο την Πέμπτη το βράδυ (την ώρα της πρεμιέρας του «The Bling Ring» αλλά και της τελετής απονομής των βραβείων του οίκου Chopard - διαβάστε περισσότερα εδώ) και για το λόγο αυτό ανακρίνονται οι υπάλληλοι του ξενοδοχείο.

Τα διεθνή πρακτορεία, αλλά και όλος ο κόσμος που βρίσκεται στις Κάννες δεν μπορεί παρά να ασχολείται με την πολύκροτη κλοπή, η οποία, επεκτείνοντας τις κινηματογραφικές αναφορές της, φέρνει στο νου την εναρκτήρια σκηνή του «To Catch a Thief» του 1955 του Αλφρεντ Χίτσκοκ, όπου ο Κάρι Γκραντ κλέβει τα κοσμήματα μιας πλούσιας κυρίας που ζει στο Carlton.

Δείτε τη σκηνή παρακάτω:


Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.