Φεστιβάλ / Βραβεία

Oι Κάννες σβήνουν 65 κεράκια με τη Μέριλιν Μονρό!

στα 10

Η επίσημη αφίσα του 65ου Φεστιβάλ Καννών απεικονίζει τη Μέριλιν να σβήνει τα κεράκια σε μια τούρτα. Αν μπορούσε να τραγουδήσει και το «Happy Birthday Mr. President» θα μίλαγε κανείς για ένα Φεστιβάλ σχεδόν...προεδρικού βεληνεκούς!

Oι Κάννες σβήνουν 65 κεράκια με τη Μέριλιν Μονρό!

Συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων με μερικά από τα ωραιότερα πόστερ για Φεστιβάλ στην ιστορία των κινηματογραφικών Φεστιβάλ, οι φετινές Κάννες που ξεκινούν στις 16 Μαΐου κλέβουν ήδη λάμψη από τη Μέριλιν Μονρό, η οποία στην υπέροχη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ σβήνει τα κεράκια σε μια τούρτα, φέρνοντας μνήμες από τo «Happy Birthday Mr. President» που η Μονρό τραγούδησε το 1962 για χάρη του Τζον Κένεντι.

Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά το θάνατο της (πέθανε το 1962 τον Αύγουστο), η Μέριλιν Μονρό ποζάρει στην αφίσα των Καννών σε μια φωτογραφία του Γερμανού Οτο Mπέτμαν, ενός από τους διασημότερους φωτογράφους του 20ου αιώνα, ο οποιός μετακόμισε στην Αμερική όταν στην εξουσία ήρθαν οι Ναζί για να απαθανατίσει μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της εποχής του και να μείνει στην ιστορία ως ο κάτοχος ενός από τα σημαντικότερα αρχεία της αμερικανικής κουλτούρας το οποίο αγοράστηκε το 1995 από τον Μπιλ Γκέιτς για λογαριασμό του πρακτορείου Corbis.

Οπως περιγράφει την ιδέα του πόστερ η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ: «Καθε μια από τις εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη δυναμιτίζει τη φαντασία. Η αφίσα του Φεστιβάλ συλλαμβάνει τη Μέριλιν σε μια προσωπική στιγμή, εκεί όπου ο μύθος συναντά την πραγματικότητα - ένας κινούμενος φόρος τιμής στην επέτειο του θανάτου της που συμπίπτει με την επέτειο του Φεστιβάλ.»

Αναμένοντας τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, απολαύστε το πόστερ παρακάτω στο gallery, διαβάστε τις προβλέψεις για το ποιοι σκηνοθέτες θα περπατήσουν φέτος το κόκκινο χαλί και θυμηθείτε πως Πρόεδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής είναι ο Νάνι Μορέτι.