Buzz

Οι φεμινίστριες καίνε τα σουτιέν τους για... τον Ράιαν Γκόσλινγκ!

στα 10

Είναι γεγονός: αυτό το αγόρι έχει τρελάνει κόσμο. Ενα blog με τίτλο «Feminist Ryan Gosling» έγινε μέσα σε μία βδομάδα viral.

Οι φεμινίστριες καίνε τα σουτιέν τους για... τον Ράιαν Γκόσλινγκ!

Ξεκίνησε σαν αστείο: γυναίκες άρχισαν να ποστάρουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του Ράιαν Γκόσλινγκ με λεζάντες που ξεκινούσαν με τη φράση «Hey Girl» και συνέχιζαν με τη φαντασίωση της κάθε μίας. Τα περισσότερα σχόλια αυτοσαρκαστικά και ... γλυκερά γυναικεία («Κορίτσι, έλα αγκαλιά μου στον καναπέ. Πες μου για την μέρα σου στο γραφείο»). Αλλα πιο πιπεράτα (σε μία πρόσφατη συνέντευξη, δημοσιογράφος έβαλε τον Γκόσλινγκ να διαβάσει μερικά από αυτά δυνατά κι ο ηθοποιός φημολογείται ότι υπάκουσε αλλά γρήγορα τα παράτησε γελώντας με αμηχανία).

Μέχρι που το αστείο έγινε ... blog. Η συγγραφέας Ντανιέλ Χέντερσον ξεκίνησε το «Feminist Ryan Gosling», ένα blog όπου ποστάρει φωτογραφίες του ηθοποιού συνοδευόμενες από παραλλαγμένες φεμινιστικές ρήσεις. Παράδειγμα: «Hey girl, θα μπορούσα να σου αναπτύξω τη Φάουστο-Στέρλινγκ θεωρία των φύλων (sexes) αλλά εμένα με ενδιαφέρει μόνο το δικό σου σεξ».

Και το blog έγινε εν μία νυκτί success story από γυναίκες που βομβάρδισαν και εξακολουθούν να βομβαρδίζουν τη σελίδα με σχόλια και να στέλνουν τις δικές τους «φεμινιστικές» φωτογραφίες. Ενα εξαιρετικά επιτυχημένο tweet χαρακτήρισε την όλη ιδέα και την έκταση που πήρε ως «Σχεδόν...γυναικείο πορνό!».

Προτιμάμε να παραδεχτούμε αυτό, παρά να πέσουμε στην παγίδα σοβαρότερων sites (από την Guardian μέχρι το indiewire) όπου γυναίκες συντάκτριες κατέθεσαν σελίδες επί σελίδων για το πώς ο Ράιαν Γκόσλινγκ έγινε μανία γιατί «ωριμάσαμε» και αυτός αποτελεί το δείγμα φαντασίωσης της νέας σκεπτόμενης μορφωμένης γυναίκας.

«Δεν είναι η ομορφιά του» γράφει η Guardian. «Είναι ο σεβασμός για τις συμπρωταγωνίστριές του, η αγάπη για την μητέρα του, το σκύλο του. Τον αγαπάνε και οι άντρες, ο Στιβ Καρέλ δήλωσε ότι η εσωτερική του ομορφιά είναι ισχυρότερη. Είναι το χιούμορ του, η ευγένειά του, ο ηρωισμός του (διέλυσε έναν καυγά στους δρόμους της Νέας Υόρκης). Πάνω από όλα είναι τόσο τέλειος ηθοποιός...»

Το blog πάντως εμείς το βρίσκουμε αστείο και βαθιά αυτοσαρκαστικό. Γιατί ναι, (και) κάπως έτσι είναι οι γυναικείες ονειρώξεις...