Buzz

Οι Duran Duran μέσα από τα μάτια του Ντέιβιντ Λιντς

στα 10

To κονσέρτο των Duran Duran που κινηματογράφησε ο Ντέιβιντ Λιντς το 2011, παρουσιάζεται σε μορφή κινηματογραφικής ταινίας στην Αγορά του 66ου Φεστιβάλ Καννών. Δείτε ένα δείγμα εδώ.

Οι Duran Duran μέσα από τα μάτια του Ντέιβιντ Λιντς

«Η ιδέα ήταν να προσπαθήσουμε και να δημιουργήσουμε επίπεδα εικόνων των Duran Duran στη σκηνή. Ηταν ένας ολόκληρος κόσμος από πειραματισμούς και μερικά χαριτωμένα ατυχήματα.»

O Ντέιβιντ Λιντς βρέθηκε στο κονσέρτο των Duran Duran που έγινε στο Mayan Theatre του Λος Αντζελες την Ανοιξη του 2011, ως μέρος μια πρωτοβουλίας για μια ζωντανή αναμετάδοση (streaming) που έγινε ταυτόχρονα στο internet. Από τότε και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ξαναδει το υλικό που τράβηξε ο Λιντς και ειδικά στη μορφή που το επεξεργάστηκε αργότερα με σκοπό την κυκλοφορία του ενδεχομένως σε ειδικές προβολές στις αίθουσες αλλά και σε μορφή home cinema.

2

Οπότε τι καλύτερο από το γεγονός πως η εταιρία Arclight Films αγόρασε τα διεθνή δικαιώματα του «Duran Duran Unstaged», το παρουσιάζει για πρώτη φορά στο τμήμα της Αγοράς του 66ου Φεστιβάλ Καννών και ετοιμάζεται για την επερχόμενη διάθεση του σε όλον τον κόσμο.

Τριπαρισμένο με τον τρόπο του Λιντς και με απόλυτο σεβασμό στον Σάιμον Λε Μπον και τους υπόλοιπους του γκρουπ, ο Λιντς στην πραγματικότητα φτιάχνει ένα μείγμα ψηφιακών πειραματισμών ντύνοντας ένα live - εντάξει όχι με τον πιο καταπληκτικό τρόπο που έχουμε δει ποτέ, αλλά σίγουρα κρατώντας το ενδιαφέρον ζωντανό.

Δείτε παρακάτω ένα δείγμα από το «Duran Duran Unstaged» και αν αναρωτιέστε πότε θα φιλοτιμηθεί ο Ντέιβιντ Λιντς να κάνει ταινία, ό,τι ξέρουμε ξέρετε:


Περισσότερος Ντέιβιντ Λιντς εδώ.