Buzz

Οι Dark Shadows του Τιμ Μπάρτον

στα 10

Με τα γυρίσματα να έχουν μόλις ξεκινήσει, ο Τιμ μιλά για πρώτη φορά για την καινούρια του ταινία.

Οι Dark Shadows του Τιμ Μπάρτον
Τζόνι και Τιμ συναντιούνται ξανά

Μια ταινία του Τιμ Μπάρτον βασισμένη σε μια σαπουνόπερα; Ναι, αλλά όχι μια οποιαδήποτε σαπουνόπερα. Το «Dark Shadows» ξεκίνησε στα late '60s σχεδόν φυσιολογικά, για να γεμίσει, σύντομα, φαντάσματα, βρικόλακες, λυκανθρώπους κι άλλα πλάσματα του σκοταδιού και να κερδίσει, με την πάροδο των χρόνων, cult status.

H μεταφορά της στο σινεμά ήταν επιθυμία τόσο του Μπαρτον, όσο, κυρίως, του Τζόνι Ντεπ, που ήθελε εδώ και χρόνια να υποδυθεί το ρόλο του βρικόλακα Μπάρναμπας Κόλινς. Ο Μπάρτον λέει πως η αίσθηση που θέλουν να πετύχουν στο φιλμ θα μπορούσε να περιγραφεί ως «αιθέρια», αλλά δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να πλησιάσει το ύφος της πρωτότυπης σειράς. «Ο τόνος της είναι παράξενος, απόλυτα ιδιαίτερος και, ναι, θέλουμε να συλλάβουμε κάτι από αυτόν, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο θέλουμε το φιλμ να θυμίζει τη σειρά. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς ακόμη, αν κι αντίθετα από τις υπόλοιπες ταινίες μου όπου προτιμώ να γυρίσουμε απλές σκηνές την πρώτη εβδομάδα, εδώ πέσαμε στα βαθιά».

Αυτό για το οποίο είναι σίγουρος όμως, είναι ότι το φιλμ δεν θα είναι 3D. «Δεν είναι στα σχέδιά μας», λέει. «Μου άρεσε ότι η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» ήταν τρισδιάστατη, και το «Frankenweenie» θα είναι επίσης 3D, αλλά όχι κι αυτή η ταινία. Νομίζω ότι πρέπει να έχεις επιλογή και να μην επιβάλλεται με το ζόρι σε όλες τις ταινίες. Κάποιες πρέπει να είναι τρισδιάστατες κι άλλες όχι».