Buzz

Οι Coldplay τραγουδούν για τον Τσάρλι Μπράουν!

στα 10

Δεν έχει σημασία πως ούτε ένας στίχος από το «Charlie Brown» δεν αναφέρεται στον ήρωα του Τσαρλς Σουλτζ, ούτε το αν συμπαθείτε ή όχι τους Coldplay. Το βίντεο κλιπ του καινούριου τους single υπογράφει ο Ματ Γουάιτκρος και φωτίζει μέσα στη νύχτα...

Οι Coldplay τραγουδούν για τον Τσάρλι Μπράουν!
O Κρις Μάρτιν glows in the dark!

Αγαπημένο τραγούδι του Κρις Μάρτιν από το πέμπτο άλμπουμ τους, «Mylo Xyloto» (και το πρώτο που ηχογραφήθηκε για να συμπεριληφθεί αρχικά σε ένα ακουστικό άλμπουμ), το «Charlie Brown» δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο τραγούδι του Σερζ Γκενσμπούργκ και στην πραγματικότητα δεν φέρει τίποτα εκτός ίσως από την ράθυμη ενέργεια του αγοριού που έγινε ήρωας μιας ολόκληρης γενιάς στα «Peanuts» του Τσαρλς Σουλτζ.

Το τραγούδι οφείλει τον τίτλο του στο γεγονός πως οι αρχικοί του στίχοι ήταν εμπνευσμένοι από τα «Peanuts» αν και η μόνη έμμεση αναφορά στους τελικούς στίχους του τραγουδιού βρίσκονται στη στροφή όπου ο Μάρτιν τραγουδάει: «My scarecrow dreams / When they smashed my heart into smithereens / I be a bright red rose come bursting the concrete / Be the cartoon heart», γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι αρχικοί τίτλοι του τραγουδιού ήταν «Cartoon Heart» ή «Cartoon Head».

Το βίντεο του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Μάτ Γουάιτκρος (συνσκηνοθέτης του Μάικλ Γουίντερμποτομ στο «Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο» και σκηνοθέτης του «Sex, Drugs and Rock And Roll»), μεταφέροντας κάτι από τον αστικό ρομαντισμό μιας φωτογενούς εφηβείας και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του στο Ιντερνετ έφτασε τα 700.000 χτυπήματα.

Δείτε το παρακάτω και επαναλάβετε στο ρυθμό του: «We'll run wild oh / We'll start glowing in the dark.»