Buzz

Οι Belle and Sebastian διασκευάζουν Primitives (και όλα αυτά σε ένα υπέροχο βίντεο κλιπ κινουμένων σχεδίων)

στα 10

Δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς πολύ για τα βίντεο κλιπ των Belle and Sebastian. Αρκεί μόνο να τα βλέπει. Οπως ακριβώς μένει κάποιος κολημμένος μπροστά στο animation με το οποίο ντύνουν την διασκευή τους στο «Crash» των The Primitives, με αφορμή την κυκλοφορία του «Late Night Tales Vol.2».

Οι Belle and Sebastian διασκευάζουν Primitives (και όλα αυτά σε ένα υπέροχο βίντεο κλιπ κινουμένων σχεδίων)

H πρώτη συλλογή των Belle and Sebastian στη σειρά των «Late Night Tales» κυκλοφόρησε το 2006 παρουσιάζοντας το πολυσσυλεκτικό πεδίο των επιρροών του συγκροτήματος από τη Γλακσόβη που ξεκινούσε από τον Ντέμη Ρούσο, έφτανε μέχρι τον Μπαχ και από εκεί στον Τζόνι Κας και τον Ντόνοβαν. Τότε το συγκρότημα συμμετείχε στο ρεμιξαρισμένο άλμπουμ με τη διασκευή του βραζιλιάνικου τραγουδιού «Casaco Marrom».

Οκτώ χρόνια μετά, κυκλοφορεί η δεύτερη συλλογή σε επιμέλεια των Belle and Sebastian με τίτλο «Late Night Tales - Belle and Sebastian Vol.2» και μέσα της μπορεί να βρει κανείς από τους Broadcast μέχρι τους Toro y Moi και bonus μια διασκευή των ίδιων των Belle and Sebastian στο «Crash» των The Primitives από το 1988.

Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Βρετανός Στίβεν Τόλφρεϊ είναι ένα κομψοτέχνημα κινουμένων σχεδίων, μια ιστορία για τα μέλη ενός μικροσκοπικού κυβοειδούς (!) συγκροτήματος που ακόμη κι αν δεν ήξερες ότι είναι τα μέλη των Belle and Sebastian θα μπορούσες να το μαντέψεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο και διαβάστε περισσότερα για την ταινία του Στίουαρτ Μέρντοχ (ηγέτη του συγκροτήματος) με τίτλο «God Help the Girl» που αγνοείται κάπου ανάμεσα στο ποπ σύμπαν των Belle and Sebastian.