Industry

Οι «Αθικτοι» σπάνε όλα τα ρεκόρ...

στα 10

Με περισσότερα από 15 εκατομμύρια εισιτήρια διεθνώς, οι «Αθικτοι» συνεχίζουν τη σαρωτική τους πορεία στα ταμεία, προσθέτοντας στα 30 εκατομμύρια που τους ανακήρυξαν ταινία της χρονιάς στη Γαλλίας. Κι όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχουν βγει στις αίθουσες της Ασίας και της Αμερικής...

Οι «Αθικτοι» σπάνε όλα τα ρεκόρ...

Εκεί όπου όλοι νομίζαμε πως το «The Artist» είχε καθαρίσει με την υπόθεση «γαλλικό σινεμά» μέσα στο 2012, οι «Αθικτοι» των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό αναδεικνύονται στην αναμφισβήτητα μεγαλύτερη γαλλική επιτυχία της χρονιάς, αλλά και σε μια από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ταινίες του 2012.

Μετά τα 30 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία, που τους έφεραν στην πρώτη θέση του γαλλικού box - office, οι «Αθικτοί» συγκέντρωνουν μέχρι στιγμής ακόμη 15 εκατομμύρια εισιτήρια στις ευρωπαϊκές χώρες όπου έχουν κυκλοφορήσει (100 εκατομμύρια ευρώ εισπράξεις περίπου), φτάνοντας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στην τέταρτη θέση των πιο επιτυχημένων γαλλικών ταινιών στα διεθνή ταμεία τα τελευταία 20 χρόνια (οι άλλες τρεις ήταν η «Αμελί» με 23.1 εκατομμύρια, το «Ταξίδι του Αυτοκράτορα» με 20 εκατομμύρια και το «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα» με 15.9 εκατομμύρια εισιτήρια).

Κι όλα αυτά ενώ οι «Αθικτοί» ετοιμάζονται για την επέλαση τους στην Ασία (με 400 κόπιες) και την Αμερική (όπου η ταινία θα διανεμηθεί από τη Weinstein Company), όπου αναμένεται να αυξήσουν κατά πολύ το διεθνές αντίκτυπο τους.

Αναλυτικά τα εισιτήρια των «Αθικτων» στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες:

  • Γερμανία: 7.6 εκατομμύρια
  • Ιταλία: 2 εκατομμύρια
  • Ισπανία: 1.3 εκατομμύρια (σε ένα μήνα)
  • Ελβετία: 1.2 εκατομμύρια (η δεύτερη μεγαλύτερη ξένη επιτυχία στη χώρα μετά τον «Τιτανικό» το 1995 που είχε συγκεντρώσει 1.9 εκατομμύρια εισιτήρια)
  • Βέλγιο: 960.000 εισιτήρια
  • Αυστρία: 650.000 εισιτήρια

Η Ελλάδα, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, αφού οι «Αθικτοι» έχουν φτάσει μέσα σε δύο εβδομάδες από την έξοδο τους τα 40.000 εισιτήρια και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προβολές τους, επιβεβαιώνοντας το ρεύμα που έχουν και το γεγονός πως κανείς δεν βγαίνει από την αίθουσα...χωρίς να στείλει τουλάχιστον άλλον ένα στην ταινία.

Διαβάστε περισσότερα: