Buzz

Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

στα 10

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση ο 105,5 Στο Κόκκινο και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου τρεις κλασικές ταινίες του σοβιετικού κινηματογράφου.

Flix Team
Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

H Οκτωβριανή Επανάσταση και η επίδρασή της μέσα από το βλέμμα της κάμερας τριών από τους σπουδαιότερους σοβιετικούς κινηματογραφιστές, είναι το κέντρο του αφιερώματος «Ο Οκτώβρης με το βλέμμα της κάμερας» που διοργανώνεται τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι η «Γη» του Αλεξάντερ Ντοβζένκο, το «Ο Ανθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή» του Ντζίγκα Βερτόφ και το «Ο Κύριος Ουέστ στη Χώρα των Μπολσεβίκων» του Λεβ Κουλέσοφ.

The Man with the Movie Camera 607

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Ο Σοβιετικός κινηματογράφος και οι επιδράσεις του στο σήμερα» με ομιλητές τους: Κυριάκο Κατζουράκη, εικαστικό-σκηνοθέτη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη, σκηνοθέτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος Δ.Σ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, καθηγήτρια τμήματος ΕΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Οκτώβρης με το βλέμμα της κάμερας | Δευτέρα 23 Οκτωβρίου | Ωρα έναρξης-λήξης: 18:00-23:45 | Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136, Κεραμεικός. Τηλέφωνο: 210 3609695,210 3612046 | Είσοδος ελεύθερη

Earth Movie Poster 607