Buzz

Οταν η τέχνη διδάσκει τη ζωή: ο Μπαράκ Ομπάμα ακούει για την αποτυχία του «War on Drugs» από τον δημιουργό του «The Wire»

στα 10

O Πρόεδρος της Αμερικής κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον Ντέιβιντ Σάιμον, δημιουργό της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «The Wire», για μία ειλικρινή συζήτηση για την αποτυχία της χώρας να αντιμετωπίσει το δίκτυο των ναρκωτικών. Δείτε το βίντεο.

Οταν η τέχνη διδάσκει τη ζωή: ο Μπαράκ Ομπάμα ακούει για την αποτυχία του «War on Drugs» από τον δημιουργό του «The Wire»

Αυτό θα ήταν το υγρό όνειρο κάθε σεναριογράφου: να ζητά η πραγματικότητα τη βοήθεια του κόσμου που έπλασε με έρευνα και γνώση. Ειδικά, όταν η πραγματικότητα είναι ο Πρόεδρος της Αμερικής. Ο Μπαράκ Ομπάμα, μεγάλος φαν του «The Wire», κάλεσε στο Οβάλ Γραφείο του στο Λευκό Οίκο τον δημιουργό της τηλεοπτικής σειράς, Ντέιβιντ Σάιμον, για να μιλούσουν για ένα κοινό τους θέμα: την αποτυχία του «War on Drugs».

Η Αμερικανική κυβέρνηση επιτέθηκε με αυστηρές ποινές στο εμπόριο ναρκωτικών, απέτυχε όμως να φτάσει σε βάθος, με αποτέλεσμα την μαφιόζικη επιβολή της drug κουλτούρας, η οποία μοιάζει να ριζώνει όλο και πιο απειλητικά στην αμερικανική κοινωνία.

Barack Obama David Simon 2

Ο Σάιμον, 12 χρόνια δημοσιογράφος και αστυνομικός ερευνητής για την εφημερίδα «Baltimore Sun» προτού ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων για το έγκλημα και πολύ προτού γράψει το «The Wire», έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου. Πώς ακριβώς έχει εδραιωθεί η drug οικονομία και πόσο λάθος ήταν ο κατά μέτωπο πόλεμος εναντίον της. Αντί να την νικήσει, την ενδυνάμωσε.

Ο Ομπάμα μοιάζει να τον ακούει με προσοχή κι ο Σάιμον δεν του χαρίζεται «Οσα δεν καταστράφηκαν από τα ναρκωτικά, καταστράφηκαν από τον πόλεμο εναντίον τους» του λέει, αναφερόμενος φυσικά στην γκετοποίηση του προβλήματος και στο αδιέξοδο μιας ολόκληρης γενιάς άπορων αφροαμερικανών που εγκλωβίστηκαν στο πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο:

.

Διαβάστε ακόμα: