Buzz

Ο Ζανγκ Γιμού κι ο Κρίστιαν Μπέιλ τελείωσαν και τις «13 Γυναίκες της Ναντζίνγκ»

στα 10

Εχει κάνει κάνει δράματα εποχής, ταινίες κουνγκ φου με περίτεχνες χορογραφίες και μαγικά έπη σε μια 23χρονη καριέρα, κι όμως ο Ζανγκ Γιμού ισχυρίζεται ότι η πιο πρόσφατη ταινία του με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ ήταν η δυσκολότερη δουλειά που έκανε ποτέ.

Ο Ζανγκ Γιμού κι ο Κρίστιαν Μπέιλ τελείωσαν και τις «13 Γυναίκες της Ναντζίνγκ»

Το γύρισμα για τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Γιαν Γκέλινγκ, «Οι 13 Γυναίκες της Ναντζίνγκ», που μόλις ολοκληρώθηκε, κράτησε πεντέμιση μήνες. «Η ταινία,» είπε ο Γιμού, «γυρίστηκε ολόκληρη στην επαρχία Λισούι της Ναντζίνγκ κι αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για όλους όσους δούλεψαν σα σκλάβοι, για πεντέμισι μήνες, αποκλεισμένοι σ’ ένα περιορισμένο περιβάλλον. Τους ευχαριστώ πολύ.»

Οι «13 Γυναίκες» του τίτλου είναι 13 πόρνες στη Ναντζίνγκ, που προσφέρονται αφιλοκερδώς ως συνοδοί των Ιαπώνων στρατιωτών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Αμερικανό ιερέα που έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες και αναλύει τον «ηρωισμό» τους.

Η ταινία κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου. Ο Κινέζος σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια» και το «Ιπτάμενα Στιλέτα» έκανε για πρώτη φορά τη βουτιά στον ημι-αγγλόφωνο, έστω, κινηματογράφο.