Buzz

Ο Χίτσκοκ είναι πάντα in Vogue

στα 10

Η αμερικάνικη Vogue εμπνέεται από τον «Σιωπηλό Μάρτυρα» για ένα κινηματογραφικό editorial μόδας, με πρωταγωνιστές τον Τόμπι Μαγκουάιαρ και την Κάρολιν Μέρφι.

Ο Χίτσκοκ είναι πάντα in Vogue

O «Σιωπηλός Μάρτρας» αποτελεί δίχως αμφιβολία μια από τις πιο διάσημες ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Και ένα φιλμ στο οποίο συναντάς δυο αγαπημένους του σταρ και μερικές από τις πλέον αγαπημένες εμμονές του στην πιο καθαρή τους μορφή.

Ο Τζίμι Στιούαρτ είναι ο φωτορεπόρτερ που καθηλωμένος μετά από ένα ατύχημα σε καροτσάκι με σπασμένος πόδι γίνεται μάρτυρας ενός φόνου.

Η ιδανική ξανθιά Γκρέις Κέλι είναι η γυναίκα που αποτελεί τη δυναμική πλευρά αυτού του ανίκανου πλέον άντρα, που δεν μπορεί παρά μόνο να κοιτάζει.

Το σασπένς έρχεται κορνιζαρισμένο με τα κουφώματα του παραθύρου και το στιλ του Χιτς βρίσκεται στο απόγειό του σε αυτό το τεχνικολόρ, καλόγουστο θρίλερ.

Αυτό ακριβώς το στιλ δοκιμάζει να μιμηθεί το editorial μόδας στο τελευταίο τεύχος της Αμερικανικης Vogue στο οποίο ο Τόμπι Μαγκουάιαρ φορά τις πυτζάμες και τον γύψο του Τζίμι Στιούαρτ, η Λόρι Μέτκαλφ γίνεται η νοσοκόμα του και το μοντέλο Κάρολιν Μέρφι απηχεί κάτι από την γοητεία της Γκρέις Κέλι.

Ο Πίτερ Λίντμπεργκ φωτογραφίζει και η Γκρέις Κόντινγκτον επιμελείται στιλιστικά την όλη δουλειά, που πολύ πετυχημένα θυμίζει stills από την κινηματογραφική ταινία.

2

2

2

2

2

2

2

2