Buzz

Ο Χαλ Χάρτλεϊ ετοιμάζει ταινία. Το αν θα γίνει, εξαρτάται από εσάς…

στα 10

Ναι, τον αγαπάμε ακόμα. Κι αν πρόκειται να δούμε νέο φιλμ του, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον υποστηρίξουμε!

Ο Χαλ Χάρτλεϊ ετοιμάζει ταινία. Το αν θα γίνει, εξαρτάται από εσάς…
Χαλ Χάρτλεϊ, Εϊντριεν Σέλι και Ρόμπερτ Τζον Μπερκ στα γυρίσματα του «The Unbelievable Truth»

Update 23.07: Το «Ned Rifle» όχι απλώς ολοκληρώθηκε, αλλά θα κάνει την πρεμιέρα του στο 39ο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο (διαβάστε περισσότερα). Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε το πρώτο, υπέροχα... γκονταρικό τρέιλερ της ταινίας!

Ο Χαλ Χάρτλεϊ ήταν ο σκηνοθέτης που, τη δεκαετία του ’90, αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας, έδωσε στον αμερικανικό κινηματογράφο όνομα, στιλ και… soundtrack κι έπλασε κάποιες από τις εικόνες και τις ατάκες που θα μάς συντροφεύουν για όλη μας τη ζωή. Και μετά, κάτι δεν πήγε και τόσο καλά. Από τα αριστουργήματα «The Unbelievable Truth», «Trust», «Simple Men», «Amateur» ή «Flirt», φτάσαμε στα δύο μέρη μιας τριλογίας που απαίτησε την πίστη μας (και το κουράγιο μας…). Τώρα, το «Henry Fool» και το «Fay Grim» ετοιμάζονται να ολοκληρωθούν με την τρίτη ταινία, το «Ned Rifle», για το οποίο ο Χαλ Χάρτλεϊ ζητά υποστήριξη στο kickstarter. Κι από εμάς, τουλάχιστον, την έχει.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ταινίας στο crowdfunfing website, η πολυαναμενόμενη κατάληξη μιας ιστορίας που εξελίσσεται εδώ και 20 χρόνια, θ’ αρχίσει να γυρίζεται την άνοιξη του 2014. Μετά το «Henry Fool» και το «Fay Grim», το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της οικογενειακής saga θα λέγεται «Ned Rifle» κι εκτυλίσσεται, κατά τον Χάρτλεϊ, σε μια «παράλληλη γειτονιά όπου διαπιστώνω πώς αντιλαμβάνομαι τον κόσμο.»

hartley01

«Οταν έκανα το ‘Henry Fool’ το 1997, δεν περίμενα τι θ’ ακολουθούσε, αλλά οι ηθοποιοί κι εγώ αγαπήσαμε αυτούς τους ήρωες και συχνά αναρωτιόμαστε μεγαλόφωνα τι έχουν απογίνει. Γι’ αυτό το 2007 έκανα το ‘Fay Grim’, συνεχίζοντας να χρησιμοποιώ αυτήν την αξιολάτρευτη κατεστραμμένη αμερικανική οικογένεια για να σχολιάσω τα γεγονότα γύρω μου. Αλλά έτσι δεσμεύτηκα να κάνω και το τρίτο και (μάλλον) τελευταίο κεφάλαιο, για το γιο του Χένρι και τη Φέι, τον Νεντ. Λοιπόν, νάτο.»

Σ’ αυτήν, την τρίτη ταινία της τριλογίας, ο Νεντ, τον οποίο υποδύεται ο Λίαμ Αϊκεν, γίνεται 18 και εγκαταλείπει ένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων (Rifle είναι το πατρικό όνομα της γιαγιάς του – ζει ινκόγκνιτο). Η μητέρα του έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε στρατιωτική ομηρία, κατηγορούμενη για τρομοκρατικές ενέργειες και μεταφέρεται στη φυλακή, όπου θα εκτίσει την ισόβια ποινή της. Ο Νεντ, ο οποίος έχει απορροφήσει τις χριστιανικές αξίες της θετής οικογένειας με την οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια, ξεκινά να βρει τον πατέρα του, το Henry Fool, και να τον σκοτώσει, για να εκδικηθεί τη ρημαγμένη ζωή της Φέι. Αλλά θ’ αποκλίνει από την πορεία του, εξαιτίας της πανέξυπνης, σέξι και δυσλειτουργικής Σουζάν, της οποίας η σχέση με τον Χένρι υπήρχε ήδη προτού ο σπουδαίος άντρας εμφανίστηκε στις ζωές των μελών της οικογένειας Γκριμ.

hartley02

«Το ‘Ned Rifle’ είναι η πιο προσιτή και διασκεδαστική ταινία που έγραψα ποτέ,» εξηγεί ο Χαλ Χάρτλεϊ, «ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με θέματα για τα οποία νοιάζομαι πολύ. Παραδόξως, νομίζω ότι έχω γράψει μια ταινία που θα γίνει επιτυχία!»

Επισκεφθείτε τη σελίδα του «Ned Rifle» στο kickstarter, διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρότζεκτ, δείτε τι ζητά ο Χάρτλεϊ από το κοινό – αυτή τη στιγμή, με στόχο 384.000 δολάρια έχει συγκεντρώσει τα 113.715, με διορία ως τις 4 Δεκεμβρίου – και επιλέξτε τι ποσό θέλετε να συνεισφέρετε και τι υπέροχα καλούδια θα μαζέψετε ως αντάλλαγμα, από το soundtrack μέχρι πρόσκληση στη νεοϋορκέζικη πρεμιέρα της ταινίας! Είναι η επόμενη ταινία του Χαλ Χάρτλεϊ. Δε συμφωνείτε ότι αξίζει να γίνει;

Update 23.07: Το «Ned Rifle» όχι απλώς ολοκληρώθηκε, αλλά θα κάνει την πρεμιέρα του στο 39ο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο (διαβάστε περισσότερα). Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο, υπέροχα... γκονταρικό τρέιλερ της ταινίας!