Buzz

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ δεν είναι απλώς Θεός. Διασκευάζει και το «Vernon God Little»

στα 10

Ο Γερμανός σκηνοθέτης συνεχίζει το οδοιπορικό του στη σκοτεινή πλευρά της Αμερικής, με μια απροσδόκητη επιλογή και απρόσμενο συνεργάτη.

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ δεν είναι απλώς Θεός. Διασκευάζει και το «Vernon God Little»

Βέρνερ Χέρτσογκ – Verner God: βλέπουμε την ομοιότητα; Αν όχι, ο Βέρνερ Χέρτσογκ την είδε κι αποφάσισε, ήδη από το 2012, ότι θα διασκευάσει για το σινεμά το πρώτο, βραβευμένο με το Booker Prize μυθιστόρημα του Ντ.Μπ.Σ. Πιερ (κατά κόσμο Πίτερ Φίνλεϊ), που παρακολουθεί τον έφηβο Βέρνον Λιτλ, καθώς η ζωή του μεταλλάσσεται αφότου ο κολλητός του φίλος δολοφονεί έξι συμμαθητές τους στην αυλή του σχολείου. Ο τόνος του μυθιστορήματος – και της ταινίας, προφανώς – είναι ενός βαρύτατου κοινωνικού κατηγορώ, καμουφλαρισμένου σε μια κατάμαυρη παρωδία, στημένου στην καρδιά της Αμερικής, στην πόλη Μαρτύριο του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό.

Το σενάριο υπογράφει ο Αντριου Μπέρκιν (υπεύθυνος για τη διασκευή-πρόκληση του «Αρώματος» του Πατρίκ Ζίσκιντ), ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Οστιν Εϊμπραμς, με μια μικρή εμφάνιση ως τώρα στο «Gangster Squad» και στο «The Kings of Summer». Η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι ο Βέρνερ Χέρτσογκ επιλέγει για τον καθοριστικό ρόλο του δαιμόνιου ρεπόρτερ που παρακολουθεί την εξέλιξη της ιστορίας, τον Ράσελ Μπραντ, τον Βρετανό κωμικό ηθοποιό με αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές εμφανίσεις στο «Forgetting Sarah Marshall» και στο «Get Him to the Greek».

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ έχει ήδη ξεκινήσει την προπαραγωγή για το «Vernon God Little», το οποίο όμως δε θα πάρει μπροστά προτού ο σκηνοθέτης ολοκληρώσει το «Queen of the Desert» με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουοτς.

Διαβάστε ακόμα: