Buzz

O Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ είναι ο Sandman

στα 10

To «Sandman» του Νιλ Γκέιμαν πέφτει στα καλύτερα χέρια του σύγχρονου Χόλιγουντ, αφού ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ ανέλαβε χρέη παραγωγού και ενδέχεται όχι μόνο να το σκηνοθετήσει αλλά και να είναι ο πρωταγωνιστής.

O Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ είναι ο Sandman

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται πως το «Sandman», η σειρά κόμικ του Νιλ Γκέιμαν για λογαριασμό της DC Comics, που διήρκεσε από το 1989 έως και το 1996, μεταφέρεται στον κινηματογράφο.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90, η Warner είχε ξεκινήσει την παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας βασισμένης στα κόμικ του Γκέιμαν με σκηνοθέτη τότε τον Ρότζερ Αβαρι, ο οποίος ήθελε να εικονογραφήσει το σύμπαν του κόμικ εμπνευσμένος από το έργο του Γιαν Σβανκμάγιερ. Ο Αβαρι απολύθηκε, αλλά το «Sandman» δεν μπήκε στο συρτάρι, με «κακά» σενάρια να φτάνουν στον Γκέιμαν, κάνοντας τον να απογοητευτεί ολοκληρωτικά για το αν τελικά μια κινηματογραφική μεταφορά του σύμπαντός του θα μπορούσε να δικαιώσει το αρχικό του όραμα.

2

Το 2007, στο Comic-Con, ο Γκέιμαν είχε δηλώσει: «Προτιμώ να μην δω ποτέ μια ταινία παρά μια κακή "Sandman" ταινία. Αλλά είμαι σίγουρος πως το φιλμ δεν θα αργήσει να γίνει. Χρειαζόμαστε κάποιον που να έχει την ίδια εμμονή με το υλικό, όση είχε ο Πίτερ Τζάκσον με τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών" ή ο Σαμ Ράιμι με τον "Spider-Man".»

Απ' ότι φαίνεται αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε και ακούει στο όνομα του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (παρόλο που ο Γκέιμαν είχε εκφράσει την επιθυμία του να σκηνοθετήσει το «Sandman» ο Τέρι Γκίλιαμ), ο οποίος αναλαμβάνει χρέη παραγωγού και ενδέχεται να σκηνοθετήσει την ταινία αλλά και να είναι ο πρωταγωνιστής της.

2

Αν ο Γκόρντον-Λέβιτ σκηνοθετήσει το «Sandman», αυτή θα είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Δον Ζουάν» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία).

Διαβάστε ακόμη: