Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο «Στάνλεϊ Κιούμπρικ»!

στα 10

Το τιμητικό βραβείο «Στάνλεϊ Κιούμπρικ»για το σύνολο και την αρτιότητα του έργου του θα παραλάβει ο Τζορτζ Κλούνεϊ το Νοέμβριο στο Λος Αντζελες από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Δημόσιες σχέσεις;

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο «Στάνλεϊ Κιούμπρικ»!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο οσκαρικός Τζορτζ Κλούνεϊ έχει επενδύσει σωστά, μετρημένα και με αναπάντεχο ταλέντο την δημοσιότητά του ως χολιγουντιανός σταρ. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για τις καλές προθέσεις των επιλογών του, τη συνεπή στάση του και την ικανότητά του να εκπλήσσει με ερμηνείες και σκηνοθετικές δουλειές. Είμαστε φαν, τον στηρίζουμε.

Από την άλλη όμως ένα τιμητικό βραβείο που φέρει το όνομα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ αποτελεί μία μικρή πρόκληση: αν δοθεί κάτι τέτοιο στον Κλούνεϊ, τι πρέπει να πάρει π.χ. ο Ντέιβιντ Φίντσερ ή ένας σκηνοθέτης παρόμοιου εκτοπίσματατος; Το Στάνλεϊ Κιούμπρικ βραβείο θεσπίστηκε για να απονέμεται σε κάποιον κινηματογραφιστή «το έργο του οποίου έχει αφήσει ανεξίτηλο χνάρι αυθεντικότητας στον κινηματογράφο και έχει σηκώσει τον πήχη ψηλότερα για τους συναδέλφους του...»

«Ο Τζορτζ Κλούνεί είναι αναμφισβήτητα ένα είδωλο της σημερινής βιομηχανίας. Η δουλειά του έχει γοητεύσει το κοινό σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και τα BAFTA με περηφάνια τον επιλέγουν για να τιμήσουν την προσφορά του στην τέχνη του σινεμά» δήλωσε ο Πρόεδρος των BAFTA Los Angeles, Γκάρι Ντάρτναλ.

Μάλιστα. Καμία αντίρρηση: it's show business. Οπότε και τα Los Angeles Britannia Awards 2013 χρειάζονται τον σταρ τους για να τραβήξουν τους προβολείς και θα τον έχουν. Ο Κλούνεϊ θα είναι το τιμητικό βραβείο της βραδιάς και θα παραστεί τον Νοέμβριο στο κόκκινο χαλί και τη σκηνή του γκαλά της Βρετνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου στο Beverly Hilton του Λος Αντζελες (σπίτι και των Χρυσών Σφαιρών).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η τελετή θα παρουσιαστεί την επόμενη μέρα στην prime time ζώνη του BBC America, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης των βραβείων, αλλά και του καναλιού στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό.

Παλιότεροι παραλήπτες του Βραβείου Στάνλεϊ Κιούμπρικ υπήρξαν οι: Ντάνιελ Ντέι Λούις, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κλιντ Ιστγουντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζεφ Μπρίτζες, Γουόρεν Μπίτι.

Εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία την πρεμιέρα του «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν (όπου πρωταγωνιστεί ο Κλούνεϊ δίπλα στην Σάντρα Μπούλοκ) στο Φεστιβάλ της Βενετίας και την νέα του σκηνοθετική δουλειά «The Monuments Men» που ολοκληρώνει τα γυρίσματά της.

Περισσότερος Τζορτζ Κλούνεϊ