Industry

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πρωταγωνιστής των Κοέν για άλλη μία φορά

στα 10

Το «Hail Caesar» των αδελφών Κοέν μόλις κλείδωσε την διεθνή διανομή του και τον μεγάλο πρωταγωνιστή του. Hail, hail Τζορτζ Κλούνεϊ!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πρωταγωνιστής των Κοέν για άλλη μία φορά

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε μάθει για τα σχέδια των αδερφών Κοέν: το νέο τους φιλμ, «Hail Caesar», βασίζεται σε αληθινή ιστορία και σε σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι. Πρόκειται για τη ζωή, το έργο και τα... σκάνδαλα του Εντι Μάνιξ, αντιπροέδρου της MGM που μεσουράνησε την δεκαετία του '50, ως δεξί χέρι του Λούις Μάγιερ. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι Κοέν θα μιλήσουν για τα αληθινά γεγονότα που δοκίμασαν τα (νόμιμα) όρια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ή θα πατήσουν πάνω στο μύθο και θα πλάσουν κάτι φιξιόν, καθώς ενδιαφέρονται περισσότερο να μας δώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής (όπως έκαναν και στην περίπτωση του «Inside Llewyn Davies»).

Πόσο σκοτεινός μπορεί να ήταν ο Εντι Μάνιξ; Ο Τζόζεφ Εντγκαρ Αλεν Τζον Μάνιξ φημολογείται ότι δεν σταματούσε μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Εμοιαζε με αυτούς τους (αντι)ήρωες από τις λαϊκές γειτονιές του Νιου Τζέρσεϊ που κυνηγούν το αμερικανικό όνειρο μέχρι τη Δύση. Ξεκινούν ως υπάλληλοι στο Λούνα Παρκ (εκείνος στο Palisades Amusement Park), και φτάνουν στη θέση του γενικού διευθυντή και αντιπροέδρου της Metro Goldwyn Mayer. Οταν μάλιστα ηθοποιοί έχουν περιπέτειες με τις γυναίκες τους, βρίσκονται με μια σφαίρα στον κρόταφο: ο θάνατος του ηθοποιού Τζορτζ Ριβς καταχωρήθηκε ως «αυτοκτονία», αλλά πολλοί λένε ότι ήταν εκτέλεση.

Προτού όμως φτάσει στο σημείο να δίνει ο ίδιος τις παραγγελίες, κι αυτό είναι το κομμάτι που μοιάζει να ενδιαφέρει τους Κοέν, ο Μάνιξ δούλευε στο στούντιο ως «fixer» - ο άνθρωπος που τρέχει για να «καθαρίσει» τα σκάνδαλα των σταρς. Αλκοόλ, μοιχείες, ομοφυλοφιλία, έκθεση σε εκβιαστές, τα μίντια (και τα δύο;). Το πρώτο τηλεφώνημα της επόμενης μέρας ήταν στον fixer. Γιατί οι fixers είναι όσοι δεν κωλώνουν μπροστά σε τίποτα. Στις μέρες μας θα τους ονομάζαμε «Crisis Managers».

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Universal Pictures συμφώνησε να είναι η εταιρία που αναλαμβάνει τη διανομή της ταινίας διεθνώς. Σήμερα όμως υπέγραψε και ο πρωταγωνιστής τους: ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει για να πρωταγωνιστήσει για 4η φορά σε ταινία των αδελφών Κοέν - μετά τα «Oh Brother Where Are Thou» («Ω Αδελφέ που Είσαι», 2000), «Intolerable cruelty» («Αβάσταχτη γοητεία», 2003), «Burn After Reading» («Καυτό Απόρρητο», 2008).

Στο πλευρό του θα έχει άλλον έναν βετεράνο των Κοέν: συμφώνησε και ο Τζος Μπρόλιν («Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» και «Αληθινό Θράσος»).

Τι περιμένουμε περισσότερο από όλα; Μα πώς θα μετατρέψουν και αυτή την ιστορία σε «κωμωδία», όπως αντιμετωπίζουν άλλωστε τις περισσότερες από τις ταινίες τους...

Διαβάστε περισσότερα: