Buzz

O Τζόνι Ντεπ και η Μέριλ Στριπ πάνε μια βόλτα στο... δάσος!

στα 10

Είναι μια συνεργασία που κανείς δεν περίμενε, αλλά πολλοί θα εύχονταν να συμβεί. Και να που όλα δείχνουν πως ο Τζόνι Ντεπ και η Μέριλ Στριπ θα τραγουδήσουν μαζί στην κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μιούζικαλ του Στίβεν Σοντχάιμ «Into the Woods» σε ένα οσκαρικών προδιαγραφών μιούζικαλ για όλη την οικογένεια.

O Τζόνι Ντεπ και η Μέριλ Στριπ πάνε μια βόλτα στο... δάσος!

Γραμμένο το 1986 από τον Στίβεν Σοντχάιμ στη μουσική και τα τραγούδια και βασισμένο στο βιβλίο του Τζέιμς Λαπίν, το «Into the Woods» ανέβηκε πρώτη φορά στο Old Globe Theatre του Σαν Ντιέγκο και έκανε την πρεμιέρα του το 1987 στο Μπρόντγουεϊ κερδίζοντας αρκετά βραβεία Τόνι.

Από τότε συνέχισε να παίζεται σε Αμερική και Αγγλία, γυρίστηκε για την τηλεόραση το 1991, ξανανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 2002 και στο Λονδίνο το 2010 και τώρα ετοιμάζεται για την (αναπόφευκτη) κινηματογραφική του μεταφορά.

Βασισμένο πάνω σε παραμύθια των Αδερφών Γκριμ («Κοκκινοσκουφίτσα», «Ο Τζακ και η Φασολία», «Ραπουνζέλ», «Χιονάτη») το «Into the Woods» αφηγείται την ιστορία ενός φούρναρη και της γυναίκας του που ξεκινούν ένα ταξίδι μέσα στο δάσος προκειμένου να ανακαλύψουν τη μάγισσα που τους έχει καταραστεί και έτσι να μπορέσουν να λύσουν τα μάγια που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν παιδιά.

2

Η πρώτη προσπάθεια για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο το «Into the Woods» έγινε το 1994, όταν σε σενάριο των Λόουελ Γκανζ και Μπαμπαλού Μάντελ, υποψήφια για να το σκηνοθετήσει ήταν η Πένι Μάρσαλ με τους βασικούς ρόλους να ανήκουν τότε στον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τη Γκόλντι Χόουν αλλά και τη Σερ στο ρόλο της μάγισσας, τον Ντάνι Ντε Βίτο στο ρόλο του Γίγαντα και τον Στιβ Μάρτιν στο ρόλο του Κακού Λύκου. Το 1995 ο σκηνοθέτης άλλαξε για να δοθεί στον Ρομπ Μίνκοφ, ενώ το 1997 το υποτιθέμενο καστ συμπεριλάμβανε τον Μπίλι Κρίσταλ, τη Μεγκ Ράιαν και τη Σούζαν Σαράντον.

Φτάνοντας στο 2012, το πρότζεκτ πήρε πάλι πράσινο φως, αυτή τη φορά με σκηνοθέτη τον Ρομπ Μάρσαλ («Chicago», «Εννέα») με τον ίδιο τον Τζέιμς Λαπίν στο σενάριο και τον Στίβεν Σοντχάιμ να γράφει δύο νέα τραγούδια και τη Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Κακιάς Μάγισσας! Ενα χρόνο αργότερα, ανακοινώθηκε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2013, ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως στο ρόλο του φούρναρη θα δούμε τον Τζόνι Ντεπ, πράγμα που κάνει το όλο πράγμα αρκετά ενδιαφέρον.

Οχι μόνο γιατί ο Ντεπ είναι αριστούχος στο μιούζικαλ (θυμηθείτε το «Sweeney Todd», πάλι του Σοντχάιμ σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον), αλλά κυρίως γιατί φανταζόμαστε από τώρα πόσο απολαυστικό θα είναι το δίδυμο Στριπ - Ντεπ σε μια συνάντηση που φέρνει μαζί δύο από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Αναμένοντας λοιπόν...