Buzz

Ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead θα γράψει το soundtrack της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον

στα 10

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν με το «Θα Χυθεί Αίμα» ο Πολ Τόμας Αντερσον και ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead συνεργάζονται ξανά αυτή τη φορά για τη μουσική του «Τhe Master».

Ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead θα γράψει το soundtrack της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον
O Tζόνι Γκρίνγουντ εν δράσει!

Μπορεί το «The Master», η καινούργια ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον να βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο παραγωγής, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η μουσική της δεν μπορεί να αρχίσει να γράφεται. Γεγονός που έγινε γνωστό μέσω ενός tweet του Ολιβερ Γουάιντινγκ, ιδιοκτήτη της βρετανικής δισκογραφικής εταιρίας Babel ο οποίος έγραψε: «Οι Zed-U ηχογράφησαν μέρος του soundtrack του Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead την προηγούμενη εβδομάδα. Η ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον αναμένεται το 2013».

Τι συμπεραίνει κανείς από αυτό το tweet; Το γεγονός πως ο Πολ Τόμας Αντερσον εμπιστεύεται για ακόμη μια φορά τον Τζόνι Γκρίνγουντ μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο «Θα Χυθεί Αίμα», πως ο Γκρίνγουντ μετά τα «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν» της Λιν Ράμσεϊ και «Norwegian Wood» του Τραν Αν Χουνγκ ανακηρύσσεται σε άξιο κινηματογραφικό συνθέτη και πως στο soundtrack του «Τhe Master» θα συμμετέχει το βρετανικό σχήμα τζαζ με το όνομα Zed-U.

Το «Τhe Master» αφηγείται (χωρίς να το λέει) την ιστορία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν να υποδύεται τον οπωσδήποτε χαρισματικό άντρα που, επιστρέφοντας στην Αμερική από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα σχεδιάσει μια μεθοδολογία ανθρώπινης συμπεριφοράς – θέλεις πίστη; - για να βοηθήσει άλλες χαμένες ψυχές στην αμερικανική μεταπολεμική θλιμμένη κοινωνία.

Για προθέρμανση ακούστε ένα απόσπασμα από το soundtrack του «There Will Be Blood»: