Buzz

Ο Τζιμ Τζάρμους, παραγωγός σε ερωτική ταινία για να μη βαριέται!

στα 10

Βαμπιρικό θρίλερ με Μάικλ Φασμπέντερ, Μία Γουασικόφσκα και Τίλντα Σουίντον; Ναι, αυτή θα είναι η επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Τζιμ Τζάρμους. Οσο, όμως, περιμένει να στηθεί (χρονικά και οικονομικά) αυτό το project, ο Αμερικανός δημιουργός δεν κάθεται άπραγος.

Ο Τζιμ Τζάρμους, παραγωγός σε ερωτική ταινία για να μη βαριέται!

Αναλαμβάνει, αντίθετα, χρέη παραγωγού στην ταινία «Panarea», ένα ερωτικό δράμα, σε σενάριο του Ανταμ Μάνσμπαχ (συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Go the Fuck to Sleep») και με σκηνοθέτη τον Ανταμ Λόου, του «Bomb the System». Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Κλόι Σεβινί και ο Μαρκ Γουέμπερ, ως παντρεμένο ζευγάρι που πηγαίνει στην Ιταλία για διακοπές και κάνει… πολλή παρέα μ’ ένα άλλο ζευγάρι Ιταλών. Η Σεβινί και ο Γουέμπερ είχαν συνεργαστεί ξανά στο «Broken Flowers» του Τζάρμους.

Η πρώτη σύνοψη της ταινίας που κυκλοφόρησε έχει ως εξής: Η ταινία «Panarea» είναι ένα σεξουαλικά φορτισμένο, κωμικό δράμα. Ο Πολ και η Λινέα, ένα ζευγάρι από το Νιου Τζέρζεϊ, ταξιδεύουν στο απομονωμένο ιταλικό νησί Παναρέα για να απομακρυνθούν από τα προβλήματά τους. Το αδιέξοδο της σχέσης τους περνά σε δεύτερο πλάνο, όταν η Λινέα ακούει κατά λάθος στην παραλία τον τσακωμό ανάμεσα στο Σαλβατόρε και τη Σουηδέζα φιλενάδα του, Γιοσεφίν και παίρνει θέση. Σύντομα οι ζωές των δύο ζευγαριών θα πλησιάσουν επικίνδυνα κοντά και ο Πολ και η Λινέα θα χρειαστεί να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για να σώσουν τη δική τους σχέση από το χείλος του γκρεμού. Αυτό που ξεκινά σαν απρόσμενα εξωτικές διακοπές, εξελίσσεται σε μια εμπειρία που μπορεί να καθορίσει τις ζωές τους, καθώς βουτούν σ’ έναν κόσμο σεξουαλικής εξερεύνησης.

Ο σκηνοθέτης Ανταμ Λόου εξηγεί: «Αυτή εδώ είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια ταινία στο ύφος του παλιομοδίτικου Ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού σινεμά, που να μιλά απ’ ευθείας στη δική μας εποχή – Μπερτολούτσι για τη γενιά του Internet. Το σενάριο δεν καθοδηγεί ούτε εμένα, ούτε τους ηθοποιούς για το πώς ακριβώς να το κάνουμε. Θέτει απλώς το περίγραμμα και προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να ερμηνεύσουν τις λέξεις, τις εικόνες και τα συναισθήματα με το δικό τους τρόπο. Το ‘Panarea’ είναι ταυτόχρονα διακριτικό και ωμό, εξωφρενικά αστείο και απρόσμενα βαθύ. Και κολασμένα σέξι! Κι όλα αυτά τα κάνει με τόσο υπόγειο τρόπο που μόλις τελειώσεις να διαβάζεις το σενάριο, δεν προσέχεις καν πόσο πολύ σε έχει επηρεάσει.»

Η ταινία ακούγεται, προς το παρόν, κάτι μεταξύ «Don’t Look Now» και μεγάλης σαχλαμάρας, αλλά το όνομα του Τζάρμους εξασφαλίζει κύρος και το όνομα της Σεβινί ατελείωτο σεξ! Περιμένουμε τις πρώτες φωτογραφίες…