Buzz

Ο Τζέιμς Φρανκο υπέρ του gay σεξ. Στην οθόνη.

στα 10

Με αφορμή την απαγόρευση της προβολής της ταινίας του Τράβις Μάθιους «I Want Your Love» στην Αυστραλία, ο ηθοποιός υπερασπίζεται το δικαίωμα του σινεμά στην απεικόνιση του σεξ.

Ο Τζέιμς Φρανκο υπέρ του gay σεξ. Στην οθόνη.

Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά πράγματα τον Τζέιμς Φράνκο. Οχι όμως ότι του λείπει το θάρρος. Μπορεί να πρωταγωνιστεί στην καινούρια ταινία της Disney «Οζ Μέγας και Παντοδύναμος», την επιτομή αυτού που θα λέγαμε «ένα φιλμ για όλη την οικογένεια», εν τούτοις, όχι μόνο γυρίζει φιλμ σαν το «Interior Leather Bar», αλλά και δεν διστάζει να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην απεικόνιση του σεξ μεταξύ ανδρών στην οθόνη.

Οχι δίχως αφορμή είναι η αλήθεια. Το έναυσμα ήρθε από την απόφαση της λογοκρισίας της Αυστραλίας να απαγορεύσει την προβολή στην χώρα της ταινίας του Τράβις Μάθιους «I Want Your Love» -συνεργάτη του Φράνκο και συν-σκηνοθέτη του «Interior Leather Bar».

Το φιλμ του Μάθιους, που αποτελεί μια διευρυμένη εκδοχή του ομώνυμου μικρού του μήκους ακολουθεί τις τελευταίες μέρες ενός νεαρού άντρα στο Σαν Φρανσίσκο πριν το εγκαταλείψει για την μικρή του πόλη απ όπου κατάγεται. Το φιλμ φιλοδοξεί να καταγράψει τι σημαίνει να είσαι gay στην σημερινή Αμερική και περιλαμβάνει μερικές αληθινές σκηνές σεξ, που είναι και αυτές που έκαναν τους Αυστραλούς λογοκριτές να κοκκινίσουν.

Η απαγόρευση της προβολής της ταινίας, σημαίνει πρακτικά ότι το φιλμ δεν μπορεί να προβληθεί ούτε σε φεστιβάλ της χώρας ούτε να κυκλοφορήσει σε DVD. Ο Τζέιμς Φράνκο προκειμένου να στηρίξει τον Μάθιους, έκανε σαφείς τις απόψεις του πάνω στο θέμα λέγοντας ανάμεσα σε άλλα πως μια τέτοια απαγόρευση είναι «απογοητευτική και ανόητη. Ο λόγος που θέλησα να συνεργαστώ με τον Τράβις για να κάνουμε μαζί μια ταινία, ήταν εξ΄ αιτίας της δουλειάς που έκανε στο “I Want Your Love”. Ο πνευματώδης τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησε το σεξ σε εκείνη την ταινία. Το σεξ αποτελεί ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Ή αν δεν αποτελεί, είναι κάτι που έχει να κάνει με μια συνειδητή απόφασή μας. Είναι ο τρόπος να κάνουμε παιδιά, να συνδεθούμε με τον άλλο. Το να το αποκλείουμε από ταινίες που θέλουν να εξερευνήσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, είναι μια μυωπική και υποκριτική πρακτική. Δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα αν είχαμε στα χέρια μας απλά μια πολύ βίαιη ταινία».

Δείτε το βίντεο του Τζέιμς Φράνκο πιο κάτω καθώς και το τρέιλερ του «I Want Your Love» πιο κάτω.