Industry

Ο Τσακ Νόρις εναντίον Κομμουνισμού!

στα 10

Θα είναι το πιο διασκεδαστικό ντοκιμαντέρ της ερχόμενης χρονιάς; Η σκηνοθέτης Ιλίνκα Καλουγκαρεάνου, πάντως, μοιάζει να βρήκε μια σπάνια, απολαυστική, πολιτική και κινηματογραφική ιδέα και να τη μεταφράζει σε ταινία με τον πιο ‘80s ποπ τρόπο.

Ο Τσακ Νόρις εναντίον Κομμουνισμού!

Η Ρουμανία του Τσαουσέσκου, της δεκαετίας του ’80, ήταν η χώρα που κρατούσε ψηλά (το λάβαρο του αντιαμερικανισμού. Η τηλεόραση, κρατική φυσικά, μετέδιδε μόνο δύο ώρες καθημερινά, κυρίως κάλυψη της κρατικής επικαιρότητας και των επιτευγμάτων της κυβέρνησης.

Κάτω από αυτήν την πολιτική, υπόγεια, 5.000 ταινίες από την υπόλοιπη Ευρώπη και, κυρίως, την Αμερική, βρήκαν το δρόμο τους λαθραία μέσα στη Ρουμανία και διοχετεύθηκαν στη μαύρη αγορά. Ολες τις ταινίες, όλους τους ηθοποιούς, όλους τους διαλόγους, τους ντούμπλαρε μία και μόνο γυναίκα, η Μαργκαρέτα Νίστορ κι αυτή είναι η ιστορία της. Είτε υποδυόταν λεκτικά τον Τσακ Νόρις, είτε τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, είτε τον Μπρους Λι, είτε τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν ως ιερέα Ραλφ ντε Μπρικασάρ, η φωνή της Νίστορ ταυτίστηκε με την αγωνιστική φωνή των Ρουμάνων που ζητούσαν την ελευθερία των επιλογών τους πίσω.

Το ντοκιμαντέρ «Chuck Norris vs. Communism» παρακολουθεί την ιστορία των βιντεοκασετών που έφτασαν στα ρουμάνικα σπίτια, τις ζωές των ανθρώπων που άλλαξαν και την εικόνα όσων βοήθησαν τους λαθραίους θεατές να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα της χώρας τους σε πιο trashy όνειρα!

Η ταινία στοχεύει σε crowd funding για να συμπληρώσει το κόστος της παραγωγής της. Διαβάστε περισσότερα στο website της και, εάν ενδιαφέρεστε, συνεισφέρετε στο Indie GoGo. Πάντως, βλέποντας παρακάτω το τρέιλερ, είναι σίγουρο ότι τόσο πολύ θα θελήσετε να δείτε το ντοκιμαντέρ, που μπορεί και να καταθέσετε τον οβολό σας!