Buzz

Ο Τομ Τίκβερ και οι αδερφοί Γουατσόφσκι σκηνοθετούν μαζί!

στα 10

Θα είναι σίγουρα κάτι το πρωτότυπο, αφού για λόγους οικονομικών περιορισμών ο Τομ Τίκβερ και οι αδερφοί Γουατσκόφσκι θα συνσκηνοθετήσουν ταυτόχρονα το φιλόδοξο «Cloud Atlas».

Ο Τομ Τίκβερ και οι αδερφοί Γουατσόφσκι σκηνοθετούν μαζί!

Υπάρχει λόγος που για χρόνια, η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Βρετανού Ντέιβιντ Μίτσελ «Cloud Atlas» θεωρούνταν αδύνατη.

Αποτελούμενο από έξι ιστορίες που ξεκινούν από τον 19ο αιώνα και φτάνουν μέχρι ένα μακρινό μέλλον, το «Cloud Atlas» έγινε διάσημο για την ιδιαίτερη γραφή του, ακριβώς επειδή όλες οι ιστορίες μπερδεύονται μεταξύ τους με τον χρόνο να πηγαινοέρχεται και τους ήρωες να έχουν διαφορετικό ρόλο σε κάθε ιστορία.

Το 2009 ανακοινώθηκε πως οι αδερφοί Γουατσόφσκι είχαν αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου και πως η Warner Bros. θα αναλάμβανε τη διανομή στην Αμερική με τη Focus να κρατάει την ευρωπαϊκή εκμετάλλευση της ταινίας. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως τη σεναριακή διασκευή είχε αναλάβει ο Τομ Τϊκβερ και πως το καστ θα αποτελούσαν οι Τομ Χανκς, Χάλε Μπέρι, Χιούγκο Γουίβινγκ, Σούζαν Σαράντον, Τζιμ Μπρόουντμπεντ και Μπεν Γουίσο.

Διαφημισμένο ήδη ως το πιο ακριβό γερμανικό φιλμ όλων των εποχών (με προϋπολογισμό πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια), η πραγματοποίηση του «Cloud Atlas» παρέμενε, όμως, μια δύσκολη υπόθεση.

Η λύση βρέθηκε στη διχοτόμηση της σκηνοθετικής καρέκλας στην οποία πλέον κάθονται τρεις: ο Τομ Τίκβερ και οι αδερφοί Γουατσόφσκι (εκτός αν αυτοί πιάνουν για έναν).

Προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα της παραγωγής και το budget που έμοιαζε να εκτοξεύεται, οι τρεις σκηνοθέτες αποφάσισαν να γυρίσουν την ταινία με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να γλιτώσουν χρόνο, χρήμα και ενδεχόμενα προβλήματα αφήγησης που προκαλεί η δαιδαλώδης γραφή του Μίτσελ.

Φημολογείται ότι ο Τίκβερ θα σκηνοθετήσει τα κεφάλαια που αναφέρονται στο παρελθόν, ενώ οι «ειδικοί» Γουατσόφσκι αυτά της επιστημονικής φαντασίας σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που αναμένεται με περισσό ενδιαφέρον!