Buzz

Ο θάνατος του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, ένα κατακίτρινο δημοσίευμα και μια μήνυση 50 εκ. δολαρίων

στα 10

Με το σοκ για τον θάνατο του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν ακόμη νωπό, ο φίλος του, θεατρικός συγγραφέας Μπαρ Κατζ άσκησε μήνυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του National Enquirer για μια υποτιθέμενη συνέντευξη που δεν έδωσε ποτέ στην οποία αποκαλύπτει την ερωτική του σχέση με τον ηθοποιό και όλα όσα συνέβησαν τη νύχτα πριν πεθάνει...

Ο θάνατος του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, ένα κατακίτρινο δημοσίευμα και μια μήνυση 50 εκ. δολαρίων
Ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν με τον Μπαρ Κατζ

Ανάμεσα σε όσα (πολλά) γράφτηκαν για τον θάνατο του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, το δημοσίευμα του National Enquirer με τη συνέντευξη του Μπαρ Κατζ, του θεατρικού συγγραφέα και φίλου που βρήκε νεκρό τον ηθοποιό στο διαμερισμά του στη Νέα Υόρκη, υπήρξε το πιο κίτρινο και αυτό που αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε ένα σκάνδαλο - όχι από αυτά που χαίρεσαι να διαβάζεις την ώρα που κάποιος έχει φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με το National Enquirer (που στο εξώφυλλο του με παχιά γράμματα έγραψε «Hidden Gay Life»), ο Μπαρ Κατζ, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν «πληρώθηκε» από το περιοδικό προκειμένου να δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη στην οποία αναφέρει πως ο Χόφμαν και αυτός ήταν ζευγάρι και πως το Σαββατοκύριακο του θανάτου του ήταν μαζί - σκέφτονταν να πάνε στο Super Bowl - και πως ο Χόφμαν έπαιρνε συνεχώς κοκαίνη.

Ο Κατζ υποστηρίζει πως το δημοσίευμα δεν είναι παρά ένας λίβελος που υποστηρίζει ψευδώς πως ο ίδιος έδωσε «αποκλειστική συνέντευξη» στο περιοδικό και άσκησε μήνυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων. «Το άρθρο είναι τελείως ψευδές, Δεν υπήρξε συνέντευξη. Ο Μπαρ Κατζ και ο Χόφμαν δεν υπήρξαν ποτέ εραστές. Ο Μπαρ Κατζ δεν είδε ποτέ τον Χόφμαν να παίρνει κοκαΐνη τη νύχτα του θανάτου του, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μέρα.»

Η υπεράσπιση του Κατζ δήλωσε - κάτι που δεν είναι απίθανο να σκεφτείς για ένα άρθρο του National Enquirer: «Το άρθρο είναι αηδιαστικό. Την ώρα που η οικογένεια του Χόφμαν και οι φίλοι του θρηνούν, το Enquirer ψάχνει να βγάλει χρήμα δημοσιεύοντας ψέμματα. Το χειρότερο είναι πως το Enquirer έστειλε και δελτίο τύπου με την αποκλειστική ιστορία ώστε να πουλήσει περισσότερα αντίτυπα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κοιμούνται το βραδυ.»

Η αληθινή ιστορία θέλει τον Μπαρ Κατζ να βρίσκει το νεκρό σώμα του Χόφμαν την Κυριακή, αφού ο ηθοποιός δεν συνάντησε ποτέ τα τρια του παιδιά και τη σύντροφό του Μίμι Ο' Ντόνελ για να πάνε στο Super Bowl. O Κατζ ζήτησε από τον διαχειριστή του κτιρίου που διέμενε ο Χοφμαν να ανοίξει το διαμέρισμά του, όπου και βρήκε τον Χόφμαν νεκρό στο μπάνιο.

Φίλος του εδώ και χρόνια ο Κατζ, δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook, μιλώντας για τη φιλία τους και αγνοώντας το πόσο κίτρινος μπορεί να γίνει αυτός ο κόσμος, ακόμη και για έναν άνθρωπο που δεν θέλησε ποτέ να εκμεταλλευτεί τη διασημότητά του για οποιοδήποτε ίδιον όφελος.

2

Διαβάστε ακόμη: