Industry

Ο Τέρι Γκίλιαμ επιμένει να πολεμά ανεμόμυλους: η επόμενη ταινία του θα είναι το «The Man Who Killed Don Quixote»

στα 10

O Tέρι Γκίλιαμ επιμένει να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Θέλει με πείσμα να γυρίσει την ταινία του. Λέτε να το πετύχει; Να είναι τυχερή η...7η φορά;

Ο Τέρι Γκίλιαμ επιμένει να πολεμά ανεμόμυλους: η επόμενη ταινία του θα είναι το «The Man Who Killed Don Quixote»

Η ιστορία του «Τhe Man Who Killed Don Quixote» είναι μια από τις πιο πικρές που έζησε στην καριέρα του ο Τέρι Γκίλιαμ. Ονειρο ζωής, η μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Θερβάντες στον κινηματογράφου, με Δον Κιχώτη τον Ζαν Ροσφόρ και Σάντσο Πάντσα τον Τζόνι Ντεπ, έμελλε να διακοπεί μετά από οικονομικά προβλήματα παραγωγής και ένα χρόνιο τραυματισμό του Ροσφόρ.

Ο,τι έμεινε από εκείνη την ταινία ήταν ένα σχεδόν αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ πάνω στις χαμένες φιλοδοξίες με τίτλο «Lost in la Mancha» των Κιθ Φούλτο και Λούις Πέπε που το 2002 ξετύλιξε όλη την περιπέτεια του Γκίλιαμ, συνδυάζοντας υλικό από τα γυρίσματα που είχαν προλάβει να γίνουν και υπέροχα animation στην παράδοση των Μόντι Πάιθον.

Φαίνεται όμως ότι ο Γκίλιαμ δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει αυτή την ατυχή ιστορία στο παρελθόν. Το 2010 προσπάθησε ξανά να ξεκινήσει την ταινία, και, για άλλη μία φορά, η προπαραγωγή ναυάγησε για οικονομικούς λόγους.

1

Σήμερα όμως, ο πεισματάρης σκηνοθέτης ακούγεται αποφασισμένος. «Τώρα που το ''Zero Theorem'' ολοκληρώθηκε, αυτό θέλω να είναι το επόμενο πρότζεκτ μου. Νομίζω ότι θα είναι η έβδομη φορά που επιχειρώ να κάνω την ταινία. Λέτε να είναι και η τυχερή;»

Το 2010, ο Γκίλιαμ αντικατέστησε τον αρχικό Σάντσο Πάντσα πρωταγωνιστή Τζόνι Ντεπ με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (και έδωσε στον Ρόμπερτ Ντιβάλ το ρόλο του Δον Κιχώτη). Σήμερα όμως, κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αυτή την σύνθεση. Είναι διαθέσιμοι οι δύο αυτοί σταρ ή θα ξεκινήσει ξανά με νέο καστ;

2

«Θα δούμε πώς θα βγουν τα πράγματα. Κάπως έτσι πλέον το αντιμετωπίζω: θα δούμε. Να σας πω την αλήθεια απλά θέλω να το γυρίσω και να το πετάξω από πάνω μου. Να το ξεφορτωθώ από τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν θα είναι καλή ή κακή ταινία. Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι τόσα χρόνια, τόσος κόσμος την περιμένει. Κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απογοητεύσω πάρα πολύ κόσμο...»

Περισσότερος Τέρι Γκίλιαμ: