Industry

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πατάει φρένο: το «Robopocalypse» μπαίνει στον πάγο...

στα 10

Αν και ήταν το επόμενο φιλόδοξό του πρότζεκτ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μία κίνηση αιφνιδιασμού, έκανε πίσω. Το «Robopocalypse» δεν ξεκινά γυρίσματα και αναβάλλεται επ' αόριστον...

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πατάει φρένο: το «Robopocalypse» μπαίνει στον πάγο...

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολήθηκε με θρυλικούς καρτούν ήρωες, κλασικά μελό του Β' Παγκοσμίου πολέμου κι έναν Αμερικανό Πρόεδρο που υπόσχεται να τον φέρει, ξανά, πρωταγωνιστή των βραβείων Οσκαρ. Ομως ο Σπίλμπεργκ, με την μεγάλη του καρδιά κινηματογραφικού παραμυθά, είχε όνειρα για την νέα χρονιά: το «Robopocalypse» ήταν το μεγάλο sci-fi στοίχημά του. Θα ξεκινούσε γυρίσματα στους πρώτους μήνες του 2013 και είχε ήδη ημερομηνία πρεμιέρας: 25 Απριλίου του 2014.

Ομως σήμερα ο Σπίλμπεργκ μας πληροφορεί ότι κάνει πίσω. Το πρότζεκτ παγώνει επ' αόριστον και εκείνος επιστρέφει στα χαρτιά του για να πάρει άλλες ιδέες για επόμενη ταινία.

Μήπως φταίει η κούρασή του με τα action movies; Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη πάντως κάτι τέτοιο είχε δηλώσει: «Μπορώ να γυρίσω ένα action film στον ύπνο μου πλέον. Δεν αποτελεί πρόκληση για μένα κάτι τέτοιο...»

Οχι ότι το «Robopocalypse» θα ήταν ένα απλό action film. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Χ. Γουίλσον, η ταινία εκτυλίσσεται στο κοντινό μέλλον, όταν μια μονάδα τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία Archos, έχει κυριεύσει τον κόσμο και ετοιμάζεται ν’ αφανίσει το ανθρώπινο είδος.

Το σενάριο είχε αναλάβει ο Ντρου Γκόνταρντ (του «Cloverfield» και του «Cabin in the Woods»), έχοντας μάλιστα ξεκινήσει τη διασκευή παράλληλα με τη συγγραφή του μυθιστορήματος, μια και ο Σπίλμπεργκ είχε ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα από τον Γουίλσον.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν κλείσει οι Κρις Χέμσγουορθ και Αν Χάθαγουεϊ και τη διανομή της ταινίας θα έκαναν οι Dreamworks και Fox.

Τι πήγε στραβά;

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σπίλμπεργκ, Μάρβιν Λέβι, ο σκηνοθέτης θεώρησε ότι «το πρότζεκτ είναι αρκετά σοβαρό και πανάκριβο, ενώ το σενάριο δεν ήταν έτοιμο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Σπίλμπεργκ και ολόκληρη η ομάδα «επιστρέφουν στο σημείο μηδέν και το κοιτούν όλο από την αρχή...»