Buzz

Ο Στίβεν Μπέρκοφ στο «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου» του Κώστα Ζάπα

στα 10

O βρετανός ηθοποιός με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία και μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο και στο σινεμά (ειδικά σε ρόλους κακού) μπαίνει στο εργαστήριο του κατά Ζάπα Φράνκενσταϊν.

Flix Team
Ο Στίβεν Μπέρκοφ στο «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου» του Κώστα Ζάπα

Συνεχίζοντας την ανακοίνωση σημαντικών ονομάτων που θα συμμετέχουν με διάφορες ιδιότητες στην καινούρια ταινία του έλληνα δημιουργού, η εταιρία παραγωγής του «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου» έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το όνομα του πρώτου ηθοποιού που θα συμμετάσχει στο καστ του φιλμ.

Βετεράνος του θεάτρου αλλά και του σινεμά, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο Στίβεν Μπέρκοφ είναι εξίσου γνωστός στους θεατές του θεάτρου όσο και σε αυτούς του σινεμά. Εχοντας υποδυθεί στην πλούσια καριέρα του τα πάντα από ρόλους στον Σάιξπηρ έως τον «Ράμπο», ο Μπέρκοφ μοιάζει να έχει τυποποιηθεί σε ρόλους κακού, τουλάχιστον στο Χόλιγουντ.

Από το «Τζέιμς Μποντ 007: Επιχείρηση Οκταπουσι» μέχρι τον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς» ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποδύεται το αντίπαλο δέος του ήρωα. «Οι κακοί είναι συνήθως οι χαρακτήρες με την μεγαλύτερη ένταση, το περισσότερο πάθος, την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» λεει. «Και συνήθως δεν ξεκινούν ως κακοί, αλλά ως άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, που είναι ανατρεπτικοί, νεωτεριστές, επαναστάτες».

Πιθανότατα να μπορείς να χαρακτηρίσεις και τις ερμηνείες του με μερικές από τις παραπάνω λέξεις, αφού το ταλέντο και η φυσιογνωμία του τον κάνουν να ξεχωρίζει από τις πρώτες ταινίες του όπως «Το κουρδιστό πορτοκάλι» και το «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϋ Κιούμπρικ, ως τον πιο πρόσφατο ρόλο του στο «Κορίτσι με το Τατουάζ» του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ακόμη δεν ξέρουμε ποιον ρόλο θα κρατά στον «Φράνκενσταϊν», αν και το δελτίου τύπου μιλά για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του έργου, αλλά θα χαρούμε να δούμε για μια ακόμη φορά τον βρετανό ηθοποιό σε μια ελληνική παραγωγή μετά τις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη.

Θυμίζουμε ότι ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, συνθέτης των σάουντρακ ταινιών όπως τα «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα» και «Ερωτική Επιθυμία» θα κάνει την μουσική της ταινίας, ενώ τα ειδικά εφέ της ταινίας θα επιμεληθεί ο Παναγιώτης Ράππας.