Buzz

Ο Σπάικ Λι θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Εχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια σπουδαίων ταινιών, ο Σπάικ Λι θα είναι φέτος ο παραλήπτης του Βραβείου Jaeger-LeCoultre στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Σπάικ Λι θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας

Η νέα του ταινία, το ντοκιμαντέρ «Bad 25» με θέμα, φυσικά, τον Μάικλ Τζάκσον, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 60ο Φεστιβάλ Βενετίας που θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου. Ο Σπάικ Λι, άλλωστε, είχε υπογράψει δύο βίντεο κλιπ για τον Μάικλ Τζάκσον, το «They Don't Care About Us» το 1997 και το «This Is It» το 2009.

Επιπλέον, όμως, ο σκηνοθέτης που για 25 χρόνια έχει μείνει πιστός στο όραμα και τις πεποιθήσεις του θα τιμηθεί με το Βραβείο «Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker», που στο παρελθόν έχουν παραλάβει ο Τακέσι Κιτάνο, ο Αλ Πατσίνο, ο Αμπάς Κιαροστάμι και… ο Σιλβέστερ Σταλόνε!

Η απονομή θα γίνει στις 31 Αυγούστου, πριν από την επίσημη πρεμιέρα του «Bad 25».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, εξηγεί την επιλογή του Σπάικ Λι για το τιμητικό βραβείο, λέγοντας ότι οι ταινίες του είναι σταθερά «θαρραλέες και καυστικές, απρόβλεπτες και προκλητικές με την καλύτερη έννοια της λέξης.»

Δείτε παρακάτω ένα μικρό κλιπ από το «Bad 25».

Διαβάστε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το 69ο Φεστιβάλ Βενετίας εδώ