Buzz

O Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, θα γράψει τη μουσική στη νέα ταινία του Κώστα Ζάπα

στα 10

Ο συνθέτης της μουσικής της «Ερωτικής Επιθυμίας» και μιας σειράς ακόμη εξαιρετικών score θα υπογράψει σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής, τη μουσική του «Φρανκενστάιν» που ετοιμάζει ο Έλληνας σκηνοθέτης.

O Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, θα γράψει τη μουσική στη νέα ταινία του Κώστα Ζάπα
Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι

O Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, έχει υπογράψει μερικά από τα καλύτερα score που έχουν συνοδεύσει κινηματογραφικές εικόνες, τις τελευταίες δεκαετίες. Αναμεσά τους τα «Ιπτάμενα στιλέτα» και το «Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού» του Ζανγκ Γιμού, το «2046» και η «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι.

Μια από τις επόμενες δουλειές του, θα είναι να γράψει την μουσική της νέας κινηματογραφικής διασκευής που ετοιμάζει ο Κώστας Ζάπας στο κλασσικό βιβλίο της Μέρι Σέλεϊ «Φρανκενστάιν».

Η τιανία θα φέρει τον τίτλο «Φρανκενστάιν: Η Οδύσσεια του Θανάτου» και θα γυριστεί στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλική γλώσσα. Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του φιλμ:

Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει τον Φρανκενστάιν. Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως το μυθιστόρημα δεν είναι ένα παραμύθι, αλλά η αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή το νεαρό γιατρό Βίκτορ Φρανκενστάιν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν από τους νεκρούς. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος που εμφανίζονται στην πόλη, πιο ζωντανοί από ποτέ. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων, σε ένα θεώρημα για τη ζωή και το θάνατο και τελικά σε μια αποκάλυψη που θα την συγκλονίσει. Το μυστικό μιας οδύσσειας θανάτου αλλά και μιας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά το θάνατο.

Διαβάστε εδώ, περισσότερα για την ταινία.