Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν... τραυματίζει κατά λάθος την ηλικιωμένη ηθοποιό του Τσάρλι Τσάπλιν (βίντεο)

στα 10

Στην τελετή απονομής των βραβείων BAFTA του Λος Αντζελες (Jaguar Britannia Awards), ο Βρετανός κωμικός στήνει μία καλοστημένη φάρσα που πιάνει το ακροατήριο απροετοίμαστο. Δείτε το βίντεο.

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν... τραυματίζει κατά λάθος την ηλικιωμένη ηθοποιό του Τσάρλι Τσάπλιν (βίντεο)

Το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες η τελετή απονομής των BAFTA Los Angeles (τα βραβεία Jaguar Britannia). Η Σάλμα Χάγιεκ κλήθηκε επί σκηνής για να κάνει έναν γενναιόδωρο πρόλογο για το τιμητικό Τσάρλι Τσάπλιν βραβείο που φέτος δόθηκε στον Σάσα Μπάρον Κοέν. «Ο Τσάπλιν είχε κάποτε πει ότι η αποτυχία δεν έχει καμία σημασία. Κι ο ακόλουθος ηθοποιός έχει ρισκάρει τα πάντα χωρίς να φοβάται. Εχει διακινδυνέψει ακόμα και την ίδια του τη ζωή για να μας κάνει να γελάσουμε...»

Μαζί της η Χάγιεκ είχε και μία υπερήλικη γυναίκα, καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η οποία κρατούσε ένα μπαστούνι. «Μαζί μου έγω την Γκρέις Κάλινγκτον, που ήταν 5 χρονών όταν εμφανίστηκε στα ''Φώτα της Πόλης" δίπλα στον Σαρλό. Είναι η τελευταία εν ζωή ηθοποιός που έχει παίξει σε βωβή Τσάρλι Τσάπλιν ταινία...»

Η ιδέα ήταν η Κάλινγκτον να απονείμει ως βραβείο το αυθεντικό μπαστούνι του Τσάπλιν από τα ''Φώτα της Πόλης" στον Μπάρον Κοέν. Ετσι κι έγινε, με τους προσκεκλημένους της αίθουσας να χειροκροτούν συγκινημένοι.

Μόνο που δεν ήταν αυτή ακριβώς η ιδέα. Στην καλοστημένη φάρσα του Κοέν, τα πράγματα έχουν άλλη τροπή. Πόσοι από την αίθουσα κατάλαβαν άραγε ότι τους δούλευε και πόσοι την πάτησαν;

Δείτε την: