Buzz

O Σάμιουελ Λ. Τζάκσον δεν είναι καθόλου σίγουρος για το «12 Χρόνια Σκλάβος»

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον δήλωσε πως το Χόλιγουντ δεν είναι καθόλου έτοιμο να ασχοληθεί ουσιαστικά με τον ρατσισμό και πως το «12 Χρόνια Σκλάβος» - φαβορί για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - είναι το απτό παράδειγμα.

O Σάμιουελ Λ. Τζάκσον δεν είναι καθόλου σίγουρος για το «12 Χρόνια Σκλάβος»

O Tζάκσον υποστηρίζει πως η επιτυχία του «12 Χρόνια Σκλάβος», της ταινίας του Στιβ ΜακΚουίν είναι ακόμη ένα δείγμα πως το Χόλιγουντ αποφεύγει να ασχοληθεί με τον ρατσισμό κατά των Αφροαμερικάνων στη σημερινή κοινωνία και πως ο μόνος λόγος για τον οποίο κατάφερε να γίνει μια τέτοια ταινία είναι γιατί ο δημιουργός της είναι Βρετανός.

«Αν ένας Αφροαμερικάνος σκηνοθέτης πήγαινε στο στούντιο και έλεγε πως θέλει να κάνει αυτήν την ταινία το μόνο που θα έπαιρνε θα ήταν ένα μεγάλο "οχι". Είναι μια ταινία για τους Αφροαμερικάνους - για μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας που κανείς δεν θέλει να εξερευνήσει με αυτόν τον τρόπο. Είμαι χαρούμενος που έγινε αυτή η ταινία και για το γεγονός πως ο κόσμος τη βλέπει, είναι μια άλλη οπτική για το τι συνέβη στην Αμερική. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Στιβ ΜακΚουίν.»

Συνεχίζοντας, ο Τζάκσον δήλωσε πως μια ταινία σαν το «Fruitvale Station» είναι πιο ειλικρινής και πιο θαρραλέα από το «12 Χρόνια Σκλάβος», αφού ασχολείται με τον ρατσισμό στη σημερινή Αμερική. «Αυτή η ταινία εξηγεί γεγονότα όπως ο πυροβολισμός του Τράγιον Μάρτιν, τα προβλήματα με τις έρευνες της αστυνομίας. Η Αμερική δείχνει να έχει τη θέληση να αναγνωρίσει τι συνέβη στο παρελθόν ("Ελευθερώσαμε τους σκλάβους! Είναι όλα μια χαρά!"), αλλά όχι και να ασχοληθεί με το γεγονός πως ακόμη σκοτώνονται Αφροαμερικάνοι χωρίς λόγο.»

Διαβάστε ακόμη: