Buzz

O Σάια ΛαΜπεφ γδύνεται για χάρη των Sigur Ros!

στα 10

Συνεχίζοντας τη διαδρομή του στην indie πλευρά της βιομηχανίας, ο σταρ των «Transformers» ενδίδει σε full frontal κρατώντας το ρόλο του πρωταγωνιστή στο νέο υπέροχο βίντεο κλιπ των Sigur Ros.

O Σάια ΛαΜπεφ γδύνεται για χάρη των Sigur Ros!

Αγωνιώντας να απεκδυθεί το ρόλο του καλού χολιγουντιανού παιδιού που ανακάλυψε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Σάια ΛαΜπεφ κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει πως πρόκειται για έναν «επαναστάτη χωρίς αιτία», ένα indie είδωλο, έναν ανήσυχο νέο ηθοποιό, σκηνοθέτη και καλλιτέχνη που, αφήνοντας πίσω του για πάντα τους «Transformers» περιμένει να ξεκινήσει την καριέρα που πάντοτε ονειρευόταν...

Αφου λοιπόν σκηνοθέτησε τον Μέριλιν Μανσον σε ένα φόρο τιμής στον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι (!) (δείτε το βίντεο εδώ) , υπήρξε υπεύθυνος για το καλύτερο μικρού μήκους θρίλερ της χρονιάς (δείτε το εδώ) και απέδειξε με το «Lawless» που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών πως, ναι, μπορεί να είναι ένας ηθοποιός με προοπτικές (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Σάια ΛαΜπεφ γδύνεται για τις ανάγκες του νέου βίντεο κλιπ των Ισλανδών Sigur Ros.

Μέρος ενος πρότζεκτ (Sigur Ros Mystery Film Experiment) που ανέθεσαν οι Sigur Ros σε δώδεκα σκηνοθέτες, να σκηνοθετήσουν ότι τους έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τα τραγούδια του νέου τους άλμπουμ «Valtari», η Αλμα Χαρ' ελ (βραβείο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα με το «Bombay Beach») αποφάσισε να γυρίσει ένα βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστή τον νεαρό ηθοποιό.

Οπως δηλώνουν τα μέλη του συγκροτήματος: «Δεν είχαμε ιδέα τι να περιμένουμε από την Αλμα. Στην αρχή υποτίθεται ότι θα γύριζε ένα φιλμ σε Super 8 στην Ισλανδία με πρωταγωνιστές εμάς. Αλλά μετά τηλεφώνησε και είπε ότι συνάντησε τον Σάια και άλλαξε τελείως το σχέδιο. Μοιάζει σαν να μην έχει αρχή και τέλος. Αλλά είναι σαν ένα παζλ. Το λατρεύουμε».

Η ίδια η Αλμα Χαρ' ελ δήλωσε πως: «Είναι ένα φιλμ για τον εθισμό. Στα ναρκωτικά, το σεξ ή σε οτιδήποτε. Πως κολλάς σε έναν κύκλο. Για μένα είναι μια ταινία για την άγνοια του να βγεις από κάτι χωρίς να προκαλέσεις πόνο στον άλλον».

Ρομαντικό, μυστηριώδες, αισθησιακό και καταγεγραμμένο ήδη ως «το βίντεο κλιπ για το οποίο γδύθηκε τελείως ο Σάια ΛαΜπεφ», το «Fjogur Piano» είναι πάνω απ' όλα ένα υπέροχο έργο τέχνης. Που βλέπεται και ακούγεται με αυτιά και μάτια ανοιχτά.

Δείτε το παρακάτω...