Buzz

Ο Σάια ΛαΜπεφ είναι «Maniac». Και δεν του το’χαμε!

στα 10

Ο ηθοποιός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε εμπορικές ταινίες δράσεις, σκηνοθετεί ένα μικρού μήκους θρίλερ. Και τα καταφέρνει περίφημα.

Ο Σάια ΛαΜπεφ είναι «Maniac». Και δεν του το’χαμε!

Διαδέχτηκε τον Ιντιάνα Τζόουνς στο «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» και στη συνέχεια έγινε ο αγαπημένος των πολυμορφικών φορτηγών σε όλα τα «Transformers». Ομως κρύβει μέσα του ένα σκηνοθέτη που θέλει να εκφραστεί.

Ο Σάια ΛαΜπεφ παρουσιάζει (δείτε στο παρακάτω βίντεο) τη νέα μικρού μήκους ταινία του, «Maniac», όπου ένα κινηματογραφικό συνεργείο ακολουθεί την αιματοβαμένη πορεία δύο κατ’ εξακολούθηση δολοφόνων και καταγράφει τα απανωτά τους εγκλήματα.

Παραβολή για την εμπορευματοποιήση της βίας από τα media, ή απλώς κινηματογραφικό fun σε ταραντινικό ύφος; Μπορεί το σενάριο να είναι λίγο απλοϊκό, μπορεί κι ο Σάια να προσπαθεί λίγο περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται να είναι στιλάτος, αλλά οπωσδήποτε η ταινία του έχει ένταση, σκοτεινό ύφος, ρυθμό και σκηνοθετικές αξιώσεις. Στο «Maniac» ο ΛαΜπεφ μόνο σκηνοθετεί, δίνοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στους Κιντ Κάντι και Κρις Πάλκο.

Ο ΛαΜπεφ δοκίμασε ξανά πόσο βολεύεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, στο project «Born Villain», τη συνεργασία του με τον Μέριλιν Μάνσον. Παράλληλα, στην «επίσημη» καριέρα του, πρωταγωνιστεί στο «The Company You Keep» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά και στο «The Wettest County in the World» του Τζον Χίλκοουτ, σε σενάριο του Νικ Κέιβ και με συμπρωταγωνιστές τον Τομ Χάρντι, τον Γκάρι Ολντμαν, τη Μία Γουασικόφσκα, την Τζέσικα Τσαστέιν και τον Γκάι Πιρς. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να μας πείσει ότι δε θέλει να είναι μόνο εμπορικός; Φόνο;