Buzz

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ παλεύει με τα κύματα στο πρώτο trailer του «All is Lost»

στα 10

Μας είχε ενθουσιάσει -ενθουσιάσει!- στις Κάννες. Το «All is Lost», η δεύτερη ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ («Margin Call») με πρωταγωνιστή έναν σιωπηλό Ρόμπερτ Ρέντφορντ που παλεύει με τα κύματα έχει trailer. Και τώρα θα καταλάβετε κι εσείς τον ενθουσιασμό μας...

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ παλεύει με τα κύματα στο πρώτο trailer του «All is Lost»

Δεν είναι ο Γέρος και η Θάλασσα, παρόλο που το «All is Lost» του Τζέι Σι Τσάντορ φέρνει στο μυαλό το κλασικό βιβλίο. Κι αυτό γιατί ο 76χρονος πρωταγωνιστής (ο οποίος έκανε μόνος του, χωρίς κασκαντέρ, κι όλες τις δύσκολες σκηνές) είναι πιο νεαρός από πολλούς στο σύγχρονο Χόλιγουντ. Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου του «All is Lost» στις Κάννες.

Ομως ο βαθύς στοχασμός με τον οποίο σ' αφήνει η ταινία, η πάλη του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης και τελικά με τον εαυτό του, θυμίζουν Χέμινγουεϊ. Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας άντρας, ανώνυμος, μεγάλης ηλικίας αλλά εξαιρετικής φυσικής κατάστασης, ο οποίος κάνει ένα μοναχικό ταξίδι με το ιστιοπλοϊκό του στ’ ανοιχτά της Σουμάτρα. Το σκάφος του θα συγκρουστεί μ’ ένα κοντέινερ που επιπλέει. Ο άντρας θα καταφέρει να σφραγίσει την τρύπα που ανοίγει στο σκαρί, αλλά η φύση δεν είναι πρόθυμη να τον αφήσει να γλιτώσει χωρίς μάχη.

Στο «All Is Lost», παίζει μόνο ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, κανένας άλλος ηθοποιός και δεν ακούγεται ούτε μια λέξη ομιλίας, εκτός από ένα σύντομο εισαγωγικό μονόλογο. Και, παρόλ’ αυτά, το δίδυμο Τσάντορ – Ρέντφορντ καταφέρνει να μας παρασύρει σ’ ένα φουρτουνιασμένο ταξίδι γεμάτο σασπένς, όπου τίποτα δεν είναι βέβαιο, εκτός από το ανθρώπινο πείσμα επιβίωσης. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «All is Lost».

Δείτε το trailer και πείτε μας αν συμφωνείτε.

Η ταινία θα προβληθεί και στη χώρα μας από την Audiovisual.