Buzz

Ο Ρομάν Πολάνσκι επιστρέφει στον τόπο του ...εγκλήματος!

στα 10

Το 2009 στο δρόμο προς τη Ζυρίχη για να παραλάβει ένα τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του, ο Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη. Δύο χρόνια μετά, αποδέχεται ξανά την πρόσκληση του ελβετικού κινηματογραφικού φεστιβάλ. Στις 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Ελβετία για την απονομή του βραβείου του.

Ο Ρομάν Πολάνσκι επιστρέφει στον τόπο του ...εγκλήματος!

Κι όμως, ο Πολάνσκι είναι ακόμα καταζητούμενος. Η διαβόητη υπόθεση του 1977 και η καταδίκη του για βιασμό ανηλίκου εκκρεμεί και απειλεί τις κινήσεις του 78χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος έζησε όλο τον εφιάλτη από την αρχή όταν το 2009 συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης από την ελβετική αστυνομία, απειλήθηκε με απέλαση και κατέληξε σε κατ' οίκον περιορισμό για 8 μήνες.

Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης του «Carnage» έχει λάβει τις απαραίτητες νομικές εγγυήσεις ότι κάτι τέτοιο δε θα επαναληφθεί. Σε ειδική τελετή του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ζυρίχης, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Πολάνσκι θα εμφανιστεί να παραλάβει το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του. Εστω και δύο χρόνια καθυστερημένος.

Το φεστιβάλ σε ανακοίνωσή του τόνισε «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που θα υποδεχτούμε τον Ρομάν Πολάνσκι φέτος για να παραλάβει το βραβείο του. Δηλώνουμε μεγάλοι θαυμαστές της δουλειάς του και είμαστε πανευτυχείς που θα καταφέρουμε σύντομα να του το πούμε από κοντά!»

Να λοιπόν που η ταξιδιωτική μετακίνηση του σκηνοθέτη δεν ήταν ο λόγος που δεν παραβρέθηκε στην Βενετία για την πρεμιέρα του «Carnage» και άφησε την παρουσίαση και εκπροσώπηση της ταινίας, την οποία οι διεθνείς κριτικοί καλοδέχτηκαν, στους πρωταγωνιστές του Κέιτ Γουίνσλετ, Κριστόφ Βάις και Τζον Σι Ράιλι.