Buzz

O Ρίβερ Φίνιξ επιστρέφει στο σινεμά!

στα 10

Μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται περί ενός μακάβριου αστείου, ούτε για ένα θαύμα που θα πετύχει η τεχνολογική εξέλιξη. Απλώς, ο Τζορτζ Σλούιζερ αποφάσισε να ολοκληρώσει την ταινία που ο Φίνιξ γύριζε την εποχή του θανάτου του.

O Ρίβερ Φίνιξ επιστρέφει στο σινεμά!

Εχουν περάσει 18 χρόνια από τη μέρα που ο Ρίβερ Φίνιξ έφυγε από αυτή τη ζωή, σε ηλικία 23 ετών γράφοντας με τον θάνατο του ακόμη μια σελίδα στο μεγάλο ημερολόγιο του Χόλιγουντ με υπέρτιτλο «Live Fast, Die Young».

Η τελευταία του ολοκληρωμένη ταινία ήταν το «The Thing Called Love» του Πίτερ Μπονγκτάνοβιτς του 1993, αλλά εκτός απ' αυτήν ο Φίνιξ άφησε πίσω του και ένα ημιτελές φιλμ με τίτλο «Dark Blood» και σκηνοθέτη τον Ολλανδό Τζορτζ Σλούιζερ, γνωστό από το cult ολλανδικό θρίλερ «The Vanishing», αλλά και την για πάντα χαμένη ευκαιρία να παίξει το ρόλο που τελικά πήρε ο Κρίστιαν Σλέιτερ στο «Συνέντευξη Με Εναν Βρικόλακα» του Νιλ Τζόρνταν.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, ο Σλούιζερ, που είχε κρύψει το υλικό του «Dark Blood» όταν πέθανε ο Φίνιξ, προτίθεται να ολοκληρώσει την ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός ερημίτη, ο οποίος περιμένει το τέλος του κόσμου ζώντας σε ένα πυρηνικό καταφύγιο. Ο ένας μήνας γυρισμάτων που ο Φίνιξ δεν πρόλαβε να κάνει ποτέ, θα καλυφθεί, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη με «δημιουργικό μοντάζ» ενώ ο αδερφός του Ρίβερ, Χοακίν Φίνιξ θα βοηθήσει προσφέροντας στην ταινία τη φωνή του για ένα πλέον απαραίτητο voice over.

Στην ταινία εκτός από τον Φίνιξ, πρωταγωνιστούν ο Τζόναθαν Πράις και η Τζούντι Ντέιβις που η φήμη θέλει να μην είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον νεαρό ηθοποιό.

H ιδέα μοιάζει ενδιαφέρουσα, θυμίζει την περίπτωση του Μπράντον Λι με το «Κοράκι» και έρχεται να συμπληρώσει την αναβίωση που γνωρίζει το πρόσωπο του Φίνιξ, λόγω των 20 χρόνων που έκλεισε φέτος το «Δικο Μου Αϊνταχο» του Γκας Βαν Σαντ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για «Δικο Μου Αϊνταχο»

Φυσικά, όμως, το εγχείρημα δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «παιχνιδάκι». Εκτός από το τεχνικό πρόβλημα και το σύννεφο που θα σκεπάζει αναπόφευκτα την ολοκλήρωση του φιλμ, ο Σλούιζερ και η ολλανδική εταιρία παραγωγής Eyeworks θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα νομικά θέματα που εγείρει η «επιστροφή» του Φίνιξ στο σινεμά.

Λίγο μετά το θάνατο του Φίνιξ, η εταιρία που διαχειριζόταν τότε την ταινία προσπάθησε να μηνύσει την οικογένεια του 23χρονου ηθοποιού υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει την παραγωγή για το γεγονός πως ο Φίνιξ έκανε χρήση ναρκωτικών. Η αγωγή δεν προχώρησε, αλλά ποιος υπόσχεται πως τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν θα επιστρέψουν κι αυτά μαζί με τον αδικοχαμένο αντιπροσωπευτικό ήρωα των 90s;

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από την ταινία και μερικές (μικρής ανάλυσης) φωτογραφίες που σώθηκαν από το 1993