Buzz

Ο Ράσελ Κρόου σκηνοθετικό ντεμπούτο με Ελληνα σεναριογράφο!

στα 10

Από αύριο θα είναι στις οθόνες μας ως ο πατέρας του «Ανθρώπου από Ατσάλι», αλλά ο Ράσελ Κρόου έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση της καριέρας του που τον θέλει πίσω κι όχι μπροστά από τον κινηματογραφικό φακό.

Ο Ράσελ Κρόου σκηνοθετικό ντεμπούτο με Ελληνα σεναριογράφο!

Ο βραβευμένος με Οσκαρ πρωταγωνιστής έψαχνε επί χρόνια το πρότζεκτ το οποίο θα τον ενέπνεε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Ηταν μάλιστα γνωστό ότι κοιτούσε την αγορά της Αυστραλίας - είχαν ακουστεί οι περιπτώσεις ιστοριών όπως τα «Long Green Shore» και «Bra Boys».

Oι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τον κέρδισε το «The Water Diviner», το οποίο υπογράφουν ο ελληνικής καταγωγής συγγραφέας και σεναριογράφος Αντριου Αναστάσιος και ο Αντριου Νάιτ.

Η πλοκή περιγράφεται ως εξής:

Το 1919 ένας Αυστραλός πατέρας ταξιδεύει στα βάθη της Τουρκίας ψάχνοντας τους δύο γιους του, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μετά την μάχη στην Καλλίπολη. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Αυστραλία και Τουρκία μέσα στο 2013, ενώ ο Κρόου εκτός από τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι δύο σεναριογράφοι πάντως αφηγούνται στο επίσημο blog τους ότι βασίστηκαν σε ημερολόγια και αλληλογραφία των στρατιωτών αλλά και επίσημα αρχεία του Αυστραλέζικου στρατού για να χτίσουν τους χαρακτήρες και την ιστορία τους - δουλεύοντας σ' ένα μικρό γραφείο πάνω από καφέ της Μελβούρνης.

Κι όσο για τον ελληνικής καταγωγής Αντριου Αναστάσιος: συγγραφέας τριών μυθιστορημάτων, με πτυχία στα mass media και τη διαφήμιση έχει δουλέψει σε τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημιστικές καμπάνιες αλλά τα μεταπτυχιακά του στην Ιστορία και Αρχαιολογία τον οδήγησαν στην Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την ιδέα της ταινίας.

Περιμένουμε πληροφορίες για το υπόλοιπο καστ, καθώς και πιο συγκεκριμένες δηλώσεις από τον ίδιο τον Κρόου. Προς το παρόν όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στον «Ανθρωπο από Ατσάλι» του Ζακ Σνάιντερ, όπου έχει αναλάβει τον εμβληματικό ρόλο που έχουμε όλοι συνδέσει με τον Μάρλον Μπράντο, αλλά και το «Noah» του Ντάρεν Αρονόφκσι που περιμένουμε ανυπόμονα την πρεμιέρα του.